Üniversitemiz Araştırma Görevlisi COST AB Projesine Komisyon Üyesi Oldu

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Araştırma Görevlisi Yunus Ziya Kaya, Offshore freshened groundwater: An unconventional waterresource in coastal regions?  başlıklı COST AB  projesine ülkemiz adına Yönetim Kurulu Komisyon Üyesi olarak  kabul edildi.

Proje, deniz altındaki tazelenmiş yeraltı suyunun (OFG) - deniz suyunun altında toplam çözünmüş katı konsantrasyonuna sahip deniz altı tabanında depolanan yeraltı suyunun - kıyı bölgelerinde geleneksel olmayan bir tatlı su kaynağı olarak kullanılıp kullanılamayacağını ve nasıl kullanılabileceğini ele alıyor. Ayrıca projede,  sürdürülebilir OFG kullanımı için OFG'nin COST Üye Ülkelerinin sularında nerede ve hangi hacimlerde bulunduğunu belirleyecek, OFG'yi karakterize etmek için en uygun yaklaşımları tanımlayacak, bu kaynağı kullanmak için en uygun maliyetli stratejiyi belirleyecek ve çevresel ve yasal zorlukları değerlendireceği ifade edildi.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Araştırma Görevlisi Yunus Ziya Kaya’ya COST AB  projesinde başarılar diliyoruz.

2 Ağustos 2022 (Bu haber 805 defa görüntülendi)