Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Çukurova Radyosuna Konuştu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, TRT Çukurova Radyosu’nun konuğu oldu.

TRT Çukurova Radyosu’nda yayımlanan “Akdeniz’den Toroslar’a” adlı programa katılan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, program sunucusu Muhammet Kalem’in üniversitemize ilişkin sorularını yanıtladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, 2022 yılı engelsiz üniversiteler ödülleri kapsamında 7 ödüle daha layık görülen Üniversitemizin,  engelsiz üniversite bayrak sayısını 23’e yükseltmesi ile ilgili bilgiler verdi.
Üniversitemizde engelli öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetlerine daha etkin katılması noktasında çok önemli adımlar attık. Engelsiz Üniversite, engelli bireylerin özellikle sosyal faaliyetler başta olmak üzere  toplumdaki bütün faaliyetlere  etkin ve eşit bir biçimde katılımını sağlamak amacıyla yapılan faaliyetlerin sonucunda oluşan bir durumu işaret ediyor. Yükseköğretim Kurulu tarafından 2018 yılında engelsiz üniversite kavramı üzerinden böyle bir süreç başlatıldı.  Burada da bir ödül süreci var. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı,  engelli bireylerin eğitim-öğretim,  sosyal, kültürel ve diğer  faaliyetlere  üniversite içinde katılımının sağlanması noktasında bir derecelendirme yaptı.
Burada üç kategoriye yer verdi;  turuncu bayrak, yeşil bayrak ve mavi bayrak olmak üzere. Aldığımız 7 bayrak ile  mavi bayrak sayımızı 23'e çıkarttık. Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde birinci olmuş bir Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi var. Bu da engelsiz bayrak sayımızı artırma anlamında sürece verdiğimiz önemi gösteriyor.Tabii ki üniversite demek yenilik ve proje anlamına geliyor. Biz yenilik kovalayan ve bunu da bütün paydaşlarımızla geliştirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdüren bir üniversiteyiz." dedi.

TEKNOFEST 2022 Teknoloji Yarışmaları kapsamında 19-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında İzmit Körfez Yarış Pistinde gerçekleştirilecek Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'na katılan “Börü II” isimli elektrikli aracımız hakkında da bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Börü II aracımızla yarışlardan derece beklediğimizi ifade etti.

Programın sonunda tercih sürecinde olan öğrencilere de seslenen Rektörümüz Prof. Dr .Turgay Uzun, "Üniversite öğrencisi adayı olan tüm arkadaşlarımıza öncelikle başarılar diliyorum. Biz genç ve dinamik bir Üniversiteyiz, çok iyi bir bölgede, lokasyonda bulunuyoruz. Engelsiz, çevreci ve dijital bir Üniversiteyiz. Dersliklerimiz, sportif alanlarımız ve laboratuvarlarımız oldukça iyi düzeyde. Öğrencilerimizi Osmaniye’ ye, OKÜ'ye bekliyoruz. Çok güçlü bir akademik kadroya sahibiz. Öğrencilerimizi hayata hazırlama, dünyadaki yeni gelişmelere uyum sağlama açsından da bütün arkadaşlarımızla birlikte çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz." dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Üniversitemizin bilimsel  çalışmalarını yakından takip ederek çalışmalarımızın tanıtımı hususunda destek olan TRT Çukurova Radyosu'na teşekkür etti.

19 Temmuz 2022 (Bu haber 615 defa görüntülendi)