Üniversitemiz “Engelsiz Üniversite Bayrak” Sayısını 23’e Çıkarttı

Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen “2022 Yılı Engelsiz Üniversiteler Ödülleri”nde Üniversitemiz 7 ödüle daha layık görülerek “Engelsiz Üniversite Bayrak” sayısını 23’e çıkarttı.

Yerleşke sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların tespiti ile yapılan değerlendirme neticesinde Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi ve Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, “2022 Yılı Mekânda Erişebilirlik Ödülü”ne layık görülerek Turuncu Bayrağın, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Osmaniye Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Fakültesi ise 2022 Yılı Sosyo-Kültürel Faaliyette Mavi Bayrağın sahibi oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “Engelli bireylerin Üniversitemizde eğitim-öğretime tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni ödüllerimiz ile Üniversitemizin elde ettiği toplam bayrak sayısı 23’e çıktı. Bu anlamda ödül alan tüm birim yöneticileri ve idari personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.

5 Temmuz 2022 (Bu haber 739 defa görüntülendi)