“Koruyucu Aile Şenliği”ne Üniversitemiz Ev Sahipliği Yaptı

30 Haziran “Koruyucu Aile Günü” nedeniyle düzenlenen “Koruyucu Aile Şenliği”  81 İlimizle eşzamanlı olarak Osmaniye’de ise Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Üniversitemiz ev sahipliğinde yapıldı.

Üniversitemizde düzenlenen şenliğe Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Mehmet Hulusi Akkuş, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Çoşkun ve diger kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve koruyucu aileler katıldı.

Koruyucu Aile Şenliği, koruyucu ailelikle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç’ın yanı sıra Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Mehmet Hulusi Akkuş, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.

Şenlikte konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Çeşitli nedenlerle kendi ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocuklarımızın eğitim öğretim ve yetiştirilme sorumluluğunu devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal farkındalıkla evlatlarımızın geleceğe hazırlanmasında büyük fedakârlıklar üstlenen ailelerimizin “Koruyucu Aile Günü”nü en kalbi duygularımla kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum. Bizlere düşen görev; kurum bakımı altında bulunan çocuklarımızın, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar ilgiyle ve sevgiyle büyüyebileceği bir ailenin yanında bakılması amacıyla koruyucu aile hizmetinden yararlandırılmasını sağlamaktır. Aynı zamanda; evlatlarımızı ihtiyaçları olan güvenli ortamı ve sevgiyi verebilecek olgunlukta, ebeveynlik becerilerine sahip yetişkinlerimizle buluşturmak ve evlatlarımızın sağlık, eğitim ve bakım masrafları konusunda ailelerimize destek olmaktır.” dedi.

Çocukların ve ailelerin gönüllerince eğlendiği şenlikte; halat çekme, çuval yarışı, sandalye kapmaca, yumurta oyunu, mendil kapmaca gibi geleneksel oyunlar oynandı. Yarışmaların kazananlarına madalyaları Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç’ın yanı sıra Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları tarafından verildi.

30 Haziran 2022 (Bu haber 669 defa görüntülendi)