Angef Proje Kapanışı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleşecek
Anadolu Gençlik Federasyonu 15 aydır ülke genelinde yürütmüş olduğu “İş’te Gençler” Projesi kapanış toplantısını ilimiz Osmaniye’de ve Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirecek.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve merkezi Ankara’da bulunan Anadolu Gençlik Federasyonu tarafından yürütülen, Dış İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ve Sivil Toplum Diyaloğu ile “Sivil Toplum Destek Programı VI (CSD-VI) kapsamında gerçekleştirilen “İş’te Gençler” projesi kapanış toplantısı Osmaniye’de Üniversitemiz ev sahipliğinde yapılacak.

Proje kapsamında ülkemizde ve Macaristan’da engelli gençlerin istihdamını artırmaya yönelik yapılan mentörlük desteği sayesinde yüzden fazla genç engelli bireye ücretsiz mesleki eğitim kursu verilmiş ve engelli bireylerin daha kolay istihdam edilebilmesi için bir strateji belgesi hazırlanmıştır. Bununla birlikte hem ülkemizde hem de Macaristan’da Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne Üyelik Süreci ile ilgili anketler yapılmış, Türkiye’ye yönelik önyargılar belirlenmiş, anketlerden elde edilen sonuçlar doğrultusunda da SWOT analizi hazırlanmıştır. Ayrıca her iki ülkede de karşılıklı olarak teknik ziyaretler ve çalışma ziyaretleri düzenlenmiştir. Bu ziyaretler sonucunda, benzer alanlarda çalışan insanlarla ağ ve ortaklıklar oluşturulmuş, proje hedeflerinin gerçekleştirilmesiyle ilgili faaliyetlerde bulunan kurum ve kuruluşları yerinde görme fırsatı oluşmuştur.

15 aydır ülkenin her kesimindeki genç engelli bireye ulaşılan bu projede; elde edilen çıktıların/sonuçların konuşulacağı, yerel sivil toplum kuruluşlarından, üniversitelerden ve kamu makamlarından temsilcilerin görüş ve önerilerinin alınacağı kapanış toplantısı ise 27.06.2022 Pazartesi günü Üniversitemiz Karacaoğlan Yerleşkesi  Kütüphane Binası Konferans Salonu'nda  saat 10.30’da gerçekleştirilecektir.
24 Haziran 2022 (Bu haber 616 defa görüntülendi)