Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Üniversitemiz İlimizde Düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" Etkinliklerine Katkı Sağladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri çerçevesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Üniversitemiz iş birliğinde etkinlik düzenlendi.

Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç’ın yanı sıra Osmaniye Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Osmaniye Belediyesi Başkan Yardımcısı Hulisi Akkuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz , Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile akademik personeli ve  çok sayıda davetli katıldı.

Cebelibereket Kültür Merkezi’nde fuaye alanında firmalar tarafından oluşturulan stantları gezen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve protokol üyeleri Osmaniye’ye has yöresel ürünleri inceledi ve bilgiler aldı.

Daha sonra etkinlik için düzenlenen Türk Mutfağının Dünü, Bugünü ve Yarını başlıklı panele geçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan panelin açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan  Torun yaptı.

Açılış konuşmasının ardından Girişimci Kadın, Yöresel Yemekler İşletmecisi Tülay Tekbıyık Barutçu da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra  Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Önder Yayla moderatörlüğünde panele geçildi. Panelde Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Meral Üzülmez, ‘Türk Mutfağının Sürdürülebilirliği’; Dr. Öğretim Üyesi Mevhibe Terkuran, ‘Türk Mutfağında Gıda Güvenliği ve Gıda Kaynaklı Virüsler’; Öğretim Görevlisi Şeyda Yayla, ‘Yöresel Ürünlerin Türk Mutfağının Tanıtımındaki Yeri’ ve Misafir Öğretim Görevlisi Ergin Fidan ise ‘Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi’ başlıklı sunumları yaptı.

Sunumların ardından katılımcıların sorularının cevaplanması ile devam eden panel, protokol üyelerinin panelistlere plaket takdimi ile sona erdi.

28 Mayıs 2022 (Bu haber 804 defa görüntülendi)