Üniversitemizde Teknoloji Transfer Ofisi Kuruldu

Üniversitemiz Yönetim Kurulunun 27.04.2022 tarih ve 2022/17-3 sayılı kararı ile Üniversitemiz bünyesinde Teknoloji Transfer Ofisi kurulmuştur.

Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ile Üniversitemiz akademisyen ve araştırmacılarının araştırma konularına göre ulusal ve uluslararası proje desteklerini ve olanaklarını araştırmaları sırasında onlara destek olmayı, Üniversitemizde araştırma proje sayılarını artırmayı,  araştırma proje sözleşmelerinin ilgili ulusal mevzuat ve kurallara uygun olarak yapılmasını  güvencede tutmak amaçlanmaktadır.

TTO, araştırmacılara destek sağlayan TÜBİTAK, Avrupa Komisyonu, T.C.  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı gibi bakanlık ve kuruluşlarla iletişim içinde çalışılmasını, Sanayi ile işbirliği kapsamında akademisyenlerle başlayan ar-ge, danışmanlık projelerinde, ilgili şirket ile işbirliği, ar-ge hizmet sözleşmelerinin oluşturulması, müzakere edilmesi, oluşturulan sözleşmenin dâhili sözleşme kontrol sürecinden geçirilmesi ile proje bütçesinin ve maliyetinin oluşturulması işlemlerinde Üniversitemiz akademisyenlerine destek olmak hedeflenmektedir.

12 Mayıs 2022 (Bu haber 873 defa görüntülendi)