Çevre ve Çocuk Şenliğine Üniversitemiz Ev Sahipliği Yaptı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen Çevre ve Çocuk Şenliği etkinliği onlarca çocuğun katılımı ile ilimizde  Üniversitemiz ev sahipliğinde  gerçekleştirildi.

81 ilde eşzamanlı olarak "81 İlde Çocuklarımızla Birlikteyiz" sloganıyla gerçekleştirilen ve ilimizde Üniversitemizin ev sahipliğini yaptığı
"Çevre ve Çocuk Şenliği"ne Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz,  İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İrfan Remzi Yılmaz, Kamu Kurumu Yöneticileri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, günün özel konukları olan çocuklar ile aileleri ve vatandaşlar katıldı.

23 Nisan dolayısıyla çocuklar için düzenlenen bu özel günde alanı dolduran onlarca çocuk arkadaşları ve aileleri ile birlikte çeşitli oyunların yanı sıra yarışmalar ve aktivitelerle güzel bir gün geçirmenin keyfini doyasıya yaşadılar. Stantları gezen Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol üyeleri şenlikte Öğretim Görevlisi Celil Atasever ve Cebrail Baytekin'in Siyah Beyaz Fotoğraf & Karakalem Sergisini de gezerek bilgi aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, bu özel günlerinde minik yüreklerle yakından ilgilenerek  fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmedi. Rektörümüz Ayrıca etkinliğin Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenmesinde destek olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne, programa katkılarından dolayı OKÜ Genç-İz Kulübü öğrencileri ve Kulüp Danışmanı Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Celil Atasever'e teşekkür etti.

Türkiye genelinde gerçekleştirilen etkinlik ile birlikte şenliğe katılacak yüz binlerce çocuğa sıfır atık, geri dönüşüm, iklim değişikliği, doğa ve çevre bilinci kazandırılması amaçlanıyor.

23 Nisan 2022 (Bu haber 1028 defa görüntülendi)