44. Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı ile Sıfır Enerjili Binalar Formuna Katıldık

Üniversitemiz Enerji Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER), 23-26 Mart 2022 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen ve Türkiye’de yapı sektöründe en uzun süredir düzenlenen fuar olma niteliğini taşıyan 44. Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı ile yapı fuarı bünyesinde ilk kez yüz yüze gerçekleştirilen Sıfır Enerjili Binalar Formuna (ZeroBuild Summit’22) katıldı.

Sıfır Enerji Binalara dönüşüm konusunda dünyanın dört bir yanından birçok lider ve yenilikçinin bir araya geldiği, 5000’den fazla katılımcı ve 100’den fazla konuşmacının yer aldığı yılın en önemli etkinliği kapsamında ENERMER Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan, “Enerji Verimliliğinde Yeni ve Yenilikçi Yaklaşımlar” oturumunda “Bina Enerji Performansı Değerlendirmesinde Simülasyon Programlarının Kullanımı” başlıklı sunum gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında ayrıca “Enerji Verimliliği ve Enerji Yönetimi Konusunda Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin Faaliyetleri” söyleşisinde de yer alan Hürdoğan, üniversitemizde ve merkezimiz bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Her iki oturum alanın uzmanları, bina profesyonelleri, öğrenciler ve sektör temsilcilerinden yoğun katılım eşliğinde gerçekleştirildi.

Yapı Fuarı ve Sıfır Enerjili Binalar Formu 2022 hakkında bilgi veren Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan; “Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı, hem Türk hem de yabancı katılımcılar için alıcılara, karar vericilere ve kanaat önderlerinden oluşan hedef kitleye ulaşmayı sağlayan ana bir platform görevi görüyor. Bu fuar bünyesinde yüz yüze ilk kez gerçekleştirilen Sıfır Enerji Binalara dönüşüm konusunda önemli bir yer tutan ZeroBuild Summit’22 içerisinde hem bir stand ile yer alıp katılımcı olmaktan hem de davetli konuşmacı olarak bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Etkinlik kapsamında hem üniversitemizin hem de merkezimizin faaliyetleri hakkında Öğr. Gör. Enes Kavun ve Öğr. Gör. Doğan Burak Saydam ile birlikte 4 gün boyunca katılımcılara bilgiler aktardık. Fuar bünyesinde özellikle ENERMER’in faaliyetleri ve hizmetlerinin tanıtılması amacı ile açılan standımız akademisyenler, sektör temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler gibi farklı sektör paydaşlarının yoğun ilgisini çekti.  Geçmiş yıllarda elde ettiğimiz tecrübeler ışığında diğer fuarlarda olduğu gibi 44. Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarını da başarılı bir şekilde tamamlayarak üniversitemizi ve merkezimizi en iyi şekilde temsil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

28 Mart 2022 (Bu haber 684 defa görüntülendi)