Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
“12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” Konferans, Şiir ve Müzik Dinletisi

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” başlıklı Konferans, Şiir ve Müzik Dinletisi düzenlendi.


15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde gerçekleşen programa Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve Prof. Dr. Coşkun Özalp ile Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Özbaş Gerçeker, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyeleri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda Üniversitemiz öğrencisi katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Üniversitemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkanı, Üniversitemiz TÖMER Müdürü Prof. Dr. Ahmet Demirtaş, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgili sunum yaptı.


Dava adamı Mehmet Akif Ersoy’un kişiliği, mücadeleci ruhu ve şairliği üzerinde duran Prof. Dr. Ahmet Demirtaş, “Bilimle teknolojiyi, ahlakla kültürü, sanatla imanı birleştiren Mehmet Akif Ersoy, elbette yalnız şiirleriyle değil bizzat kendi yaşantısı ve daima gençleri bilime teşvik edişiyle de bir yol göstericidir. Onun bilime karşı bu üstün gayreti, hikmet-i ilahide yankı bulmuş olmalı ki Mehmet Akif hakkında sayısız tezler, makaleler, kitaplar yazılmıştır. Ancak onu genç kuşaklara daha iyi tanıtabilmek için, onun örnek kişiliğini, vatan, millet, bayrak sevdasını ve bu değerler uğruna her şeyden niçin ve nasıl vazgeçilmesi gerektiğini genç dimağlara daha çok anlatma ve aktarma çabası içinde olmamız gerekiyor.” dedi.


Mehmet Akif Ersoy’un aslen Arnavut olmasına rağmen samimi bir Müslüman Türk  olduğunu belirten Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Demirtaş, “Milli mücadele sürecimizi anlatırken de, İstiklal Marşı’nı yazarken de içinde doğduğu Türk İslam kültürü ve tarihi onun en büyük ilham kaynağı olmuştur. Akif, İstiklal Marşı’na her şeyin bitti sanıldığı zamanda bile hiçbir şeyin bitmediği inancını güçlü bir şekilde telkin ederek başlar. İlk mısralarda bazı simgelere bağlı olarak milli varlığın devamı inancını kuvvetle vurgular.” dedi.


Sunumun ardından İstiklal Marşı’nı Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Duygu Polat, ‘Bayrak’ şiirini Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2. sınıf öğrencisi Elif Gökçe Akça, ‘Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor’ şiirini Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2. sınıf öğrencisi Hüsne Sarı, ‘Bülbül’ şiirini, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 1. sınıf öğrencisi İrem Dinçer, ‘Zulmü Alkışlayamam’ şiirini Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2. sınıf öğrencisi Merve Nur Karacehennem okudu. Daha sonra programa, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Adana bölgesinde Üniversitelerarası olarak ‘12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma’ temalı düzenlenen kompozisyon yarışmasında Üniversitemizden katılan ve yarışmada birinci olan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ahmet Peksoy’un ‘Bu Vatana Verilecek Borcumuz Var” başlıklı kompozisyonu okumasıyla devam edildi.


Programda Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2. sınıf öğrencileri Merve Nur Karacehennem ve Elif Gökçe Akça, müzik dinletisi gerçekleştirdi.


Programın sonunda Üniversitemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkanı Ahmet Demirtaş'a ve programda emeği geçen öğrencilere Teşekkür Belgesi takdim etti.

15 Mart 2022 (Bu haber 1020 defa görüntülendi)