Üniversitemiz, AOSB Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

Bilgi birikimini sanayiye aktarmak amacıyla iş birliği çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde (AOSB) faaliyet gösteren firmaların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya ev sahipliği yaptı.

Camlı Köşkte gerçekleştirilen toplantıya, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve Prof. Dr. Coşkun Özalp, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ceyhun Yükselir, Üniversitemiz Genel Sekreteri Recep Şen, AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, Enerji Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan, AOSB Proje Destek Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen, Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, Merkez Araştırma Laboratuvarı Müdürü Doç. Dr. Selahaddin Batuhan Akben ile AOSB’de faaliyet gösteren 20 (yirmi) nin üzerinde firmanın yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, "Üniversitemiz Enerji Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin girişimleri ve AOSB Proje Destek Ofisi'nin katkılarıyla Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona katılan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürü Ersin Akpınar başta olmak üzere katılım sağlayan AOSB firmalarımızın kıymetli yetkililerine çok teşekkür ediyorum. OKÜ olarak üniversite-sanayi işbirliğine her zaman önem veriyoruz. Üniversitemizin bilgisini, öğretim üyelerimizin bilimsel birikimini ve tecrübesini, iş dünyasının deneyimi ile bir araya getiren bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum. Sanayiye ürün olarak dönecek projeler üretmeyi ve firmalarımıza da bu anlamda katkıda bulunmayı OKÜ olarak ilke edindik. Bu bakımdan Üniversitemizin kapılarını firmalarımıza açtık. Bu birliktelik ile ülkemizin toplumsal ve ekonomik kalkınmasına büyük destek olacağımıza inanıyorum." dedi.

Daha sonra bir sunum ve konuşma yapan Enerji Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER) Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan,  Üniversitemizin T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından almış olduğu yetki çerçevesinde ENERMER koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalar, laboratuvar altyapısı, üniversitemizde özel ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duydukları konularda özellikle eğitime yönelik gerçekleştirilen faaliyetler, OKÜ Enerji Verimliliği Uygulama Tesisinin  bölgeye hizmet verebilmek adına kullandırılmasına yönelik bilgilendirme;  ayrıca Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilebilecek ölçüm, analiz, deney, danışmanlık hizmetlerine yönelik faaliyetler ile enerji ve enerji verimliliği alanında yapılan protokol ve işbirliklerinden bahsederek, OKÜ'nün enerji alanında  ülkede ve bölgede önemli noktada olduğunu belirtti.

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar ise misafirperverliğinden ve işbirliğinden dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun'a teşekkür etti.

4 Mart 2022 (Bu haber 713 defa görüntülendi)