Fulbright Bursu Webinar Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Dış İlişkiler Birimi tarafından lisansüstü öğrenciler için düzenlenen ve Türkiye Fulbright Eğitim Komisyon temsilcisinin katıldığı Fulbright yükseklisans ve doktora bursu webinar bilgilendirme toplantısı yüksek katılımla gerçekleştirildi.

Dış İlişkiler Birim Koordinatörü aynı zamanda Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Ceyhun Yükselir’in açılış konuşmalarını yaptığı eğitimde; Türkiye Fulbright Eğitim Komisyon Temsilcisi tarafından  2022 ve 2023 akademik yılında Amerika Birleşik Devletleri Üniversiteleri ve Araştırma Merkezlerinde alanları ile ilgili araştırma yapmak isteyen akademisyen ve öğrencilere Fulbright Burs programı hakkında bilgiler verildi.

Dünyanın çeşitli ülkeleri arasında geçerliliği olan Fulbright Bursu öğrenci öğretmen ve akademisyenler için Amerika Birleşik Devletleri’nde eğitim olanağı sağlamaktadır. Fulbright Burs Programı Amerika ve diğer ülkeler arasındaki kültürler arası ilişkileri, kültürel diplomasiyi ve kültürler arası yetkinlikleri, bilgi ve beceri alış verişi yoluyla gerçekleştirmeyi amaçlayan bir programdır.

Üniversitemiz Dış İlişkiler Birimi tarafından lisans 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile lisansüstü öğrenciler için düzenlenen Fulbright Bursu Webinar Bilgilendirme Toplantısı, Dış İlişkiler Birim Koordinatörü aynı zamanda Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Ceyhun Yükselir, Dış İlişkiler Birimi Personeli ve çok sayıda katılımcı ile gerçekleştirildi.

4 Mart 2022 (Bu haber 624 defa görüntülendi)