Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Üniversitemiz, AOSB’de de Yerini Aldı

 

 

 

Üniversitemiz, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) yer alan Proje Destek Ofisi’nin paydaşı olarak Proje ve Koordinasyon Ofisi açtı. Bu bağlamda; AOSB'de faaliyet gösteren firmalar ile iş birliği protokolleri imzaladı. 

 

 

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ile Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren altı (6) firma ile ayrı ayrı imzalanan iş birliği protokolleri kapsamında; işbirliğine dayalı proje faaliyetleri, destek programlarından yararlanmaya yönelik hizmetler, eşleştirme, fikri sınai mülkiyet hakların yönetimi ve lisanslama hizmetleri, girişimcilik ve şirketleştirme ayrıca enerji verimliliği konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak, ortak faaliyetler ve etkinlikler ile kurumsal yetkinliklerin artırılmasını sağlamak amaçlanmaktadır.

Üniversitemizin, AOSB’de faaliyet gösteren ve işbirliği protokolleri imzaladığı firmalar; CTN Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi,  Ulusoy Tekstil San.  ve Tic. A. Ş., Zahit Alüminyum San. ve Tic. A. Ş., Çukurova Silo İşletmeciliği ve Mak. San. İnş. Tic. Ltd. Şti., Barış Teknolojik Tesisat Sis. İnş. Elektronik Müh. Doğalgaz Enerji İth. İrh. San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T.A.Ş. Denim İşletmeleri Şubesi yer almaktadır.

 

 

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen iş birliği protokolü imza törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Özalp, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ceyhun Yükselir, Enerji Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan,  Genel Sekreter Recep Şen,  AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, AOSB Proje Destek Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen,  CTN Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi adına Ar-Ge Merkezi Müdürü Dr. İrem Çetin, Ulusoy Tekstil San.  ve Tic. A. Ş.  adına Genel Müdür Yardımcısı Arif Şener, Zahit Alüminyum San. ve Tic. A. Ş. adına Arge Merkezi Müdürü Bahadır Karaca, Çukurova Silo İşletmeciliği ve Mak. San. İnş. Tic. Ltd. Şti. adına Genel Müdür Mehmet Pars Sezer, Barış Teknolojik Tesisat Sis. İnş. Elektronik Müh. Doğalgaz Enerji İth. İrh. San. ve Tic. Ltd. Şti. adına Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Hoplamaz ve Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T.A.Ş. Denim İşletmeleri Şubesi adına Ar- Ge Merkezî Müdürü Serdal Sırlıbaş ile diğer sanayi kuruşu yetkilileri katıldı. 

 

 

İş birliği protokolü imza töreninden sonra ise Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Kamu Kampüsü binasında Üniversitemiz tarafından kurulan ‘Proje ve Koordinasyon Ofisi’ nin açılışı gerçekleştirildi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, imzalanan iş birliği protokollerinin hayırlı olmasını dileyerek, açılışı gerçekleştirilen OKÜ Proje ve Koordinasyon Ofisi ile ilgili yaptığı açıklamada;  “Üniversitemizdeki bilimsel potansiyelin sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak, bölgedeki firmaları Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına yönlendirerek akademisyen ile sanayici arasında karşılıklı güvene dayalı sürdürülebilir işbirliğini sağlamaktır. Bu doğrultuda;  akademi ve sanayiye proje danışmanlığı hizmetlerinin sunulması (proje yazma, yürütme ve raporlama), sanayi kuruluşlarının Ar-Ge temelli çalışmalarını ulusal ve uluslararası hibe ve destek programlarından yararlanacak şekilde projelerin geliştirilmesi, akademisyenlerin bilimsel çalışmalarının ihtiyaç duyulan sektörlerin hizmetine sunulması, uygulanması ve ticarileştirilmesi, sanayiden gelen ihtiyaç taleplerini, üniversitede konunun uzmanlığına sahip doğru akademisyene yönlendirilmesi ve danışmanlık hizmeti alınmasının sağlanması, üniversite-sanayi buluşma platformlarının kurulmasını amaçlamaktayız. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yetki almış tek üniversite olarak OKÜ’nün enerji verimliliği alanında sahip olduğu bilgi birikiminden bölgede faaliyet gösteren işletmelerin faydalanabilmesini sağlayacak olmak bizleri ayrıca mutlu etmektedir.

 

 

Girişimci, yenilikçi, sürdürülebilir, katma değeri yüksek projeler üretmek ve gerçekleştirmek amacı taşıyan Proje ve Koordinasyon Ofisi’mize, katkıda bulunmak isteyen tüm akademisyen ve sanayicileri araştırma ve iş geliştirme projelerine destek vermeye davet ediyoruz.” dedi.

21 Şubat 2022 (Bu haber 996 defa görüntülendi)