Üniversitemizden Önemli Bir Ar-Ge Proje Başarısı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ile Osmaniye Ticaret Borsası arasında  AR-GE Projesi Protokolü imzalandı

Rektörlük makamında gerçekleşen Ar-Ge proje protokolü imza törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet, Osmaniye Ticaret Borsası Genel Sekreteri  Süleyman Börklü, Osmaniye Ticaret Borsası üyesi Mehmet Demir ve Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Tülin Öz ile Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü, Üniversite-Sanayi İşbirliğini Geliştirme Koordinatörü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe katıldı.

İmzalanan protokol ile iki kurum arasında bilimsel ve teknolojik araştırmalara yönelik projeler uygulanacaktır.
Ar-Ge Projesi Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Tülin Öz Danışmanlığında yürütülecek olup  2022 yılında gerçekleştirilecek olan Ar-Ge Projesi ile Osmaniye’nin en önemli tarımsal ürünü olan yer fıstığında karşılaşılan sorunların önlenmesi amaçlanmaktadır.

Protokol hakkında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Üniversite-Sanayi İşbirliğine dayalı çalışmalar kapsamında Osmaniye Ticaret Borsası ile imzaladığımız proje protokolü ile iki kurum arasındaki işbirliğinin güçleneceğine ve daha güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum. Protokolün ilimize, Üniversitemize ve Osmaniye Ticaret Borsası'na hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

9 Şubat 2022 (Bu haber 973 defa görüntülendi)