Üniversitemizin, Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim için İşbirliği Ortaklıkları (KA220-HED) Projesi Kabul Edildi

Erasmus+ Yükseköğretim Programı 2021 Yılı Ana Eylem 2 - Yükseköğretim İçin İşbirliği Ortaklıkları Proje Başvurularına İlişkin Sonuçlar açıklandı.

Açıklanan sonuca göre Türkiye Ulusal Ajansı’na sunulan 122 adet başvuru içerisinden mevcut bütçe ile 12 adet başvuru kabul edildi. Başvuruların içerik değerlendirmesi en az iki bağımsız dış uzman tarafından yapılırken başvurular aldıkları puana göre sıralandı.

Projeye, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin yanı sıra Türkiye'den 11 Üniversite ve  İtalya, İspanya, Slovenya Cumhuriyeti, İngiltere, Bulgaristan ile Portekiz’den üniversiteler ortak oldu. AB ve tüm dünyada son yıllarda hızla yükselen Alzheimer hastalığının ve hastalarının bakımlarının daha bilimsel ve yenilikçi yöntemlerle yapılması için hazırlana proje ile eğitimcilerin eğitimin doğası hakkında derin bir anlayış kazanmaları için kapsamlı bir eğitim programı sağlama, Alzheimer hastalığı ve hastanın ihtiyaçlarına yönelik, sağlık ve sosyal sektörde çalışmak için gerekli olan doğru becerileri sağlamak, belirli bir eğitim müfredatının etkinliğini değerlendirmek, “Sanat Terapisi” kullanımına dayalı oldukça uzmanlaşmış bir eğitim müfredatının Alzheimer tedavisinde nasıl uygulanabileceği, en iyi şekilde uygulandığında ve Alzheimer hastalarının yaşam kalitesini nasıl iyileştirebileceği konusunda bilgi ve kanıtları ortaya koymak, personel değişimi, eğitim kursları, ortak faaliyetler vb. yoluyla Avrupa deneyimlerinin paylaşılması amaçlanıyor.

24 ay sürecek projenin hibesi 254,080.00 euro olarak açıklandı.

29 Aralık 2021 (Bu haber 768 defa görüntülendi)