Üniversitemizde Diyabet Farkındalığı Konferansı Düzenlendi

Üniversitemiz Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde Diyabet Farkındalığı başlıklı Konferans düzenlendi.

Düzenlenen Diyabet Farkındalığı başlıklı Konferansa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Sağlık Bilimleri  Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Derya Atik, Sağlık Bilimleri Fakültesi akademik personeli ile çok sayıda Üniversitemiz öğrencisi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansta açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç yaptı.

Diyabet, yayılımı çok geniş ve toplumu yakından ilgilendiren ve diğer hastalıklara da neden olan bir metobolik rahatsızlık olduğu için böyle bir farkındalık konferansı düzenlediklerini ifade eden Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, konuşmasında, "Pandemi sürecinde virüse karşı adeta sağlık komandoları gibi savaşan ve dünyaya örnek gösterilen sağlık çalışanlarının gösterdikleri gayret ve özverili çalışmaları dolayısıyla onları yürekten alkışlıyorum ve bu süreç içerisinde de hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarını da rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Açılış konuşmasından sonra Osmaniye Devlet Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Uzm. Dr. Adem Kıdık, “Diyabetin Oluşum Fizyolojisi, Komplikasyonları ve Tıbbi Tedavi Protokolü”; Osmaniye Devlet Hastanesi Diyetisyeni Naciye İla Deniz, “Diyabette Tıbbi Beslenme, Tedavisi ve Beslenmenin Önemi”; Osmaniye Devlet Hastanesi Fizyoterapist Meltem Islah, “ Diyabet ve Fiziksel Aktivitenin Önemi”; Osmaniye Devlet Hastanesi Diyabet hemşiresi Şule Kaya ise “ İnsülin Tedavisi ve Diyabetik Ayaktan Korunma ve Tedavisi” başlıklı sunum yaptı.

Sunumların ardından konferans, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç tarafından Osmaniye Devlet Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Uzm. Dr. Adem Kıdık, Osmaniye Devlet Hastanesi Diyetisyeni Naciye İla Deniz, Osmaniye Devlet Hastanesi Fizyoterapist Meltem Islah ve Osmaniye Devlet Hastanesi Diyabet hemşiresi Şule Kaya’ya Teşekkür Belgesi takdim edilmesi ile sona erdi.

11 Kasım 2021 (Bu haber 925 defa görüntülendi)