Üniversitemiz Rektörü 5. Kitap Fuarı Açılışına Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen kentin kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağlayan ulusal boyutta  5’inci kitap fuarının açılışına katıldı.

Açılışa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’un yanı sıra Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan,  İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Gizlice, Fuarın Onur Konuğu İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’un Torunu Yazar Selma Argon Ersoy, Osmaniyeli Şairimiz Bestami Yazgan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yoğun ilgi eşliğinde gerçekleşen açılış töreni saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Daha sonra Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ve Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz açılış konuşması yaptı.
Konuşmaların ardından 5. Kitap Fuarı’nın onur konuğu İstiklal Marşımızın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un torunu yazar Selma Argon Ersoy olurken Ersoy’a Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Şair, Yazar Bestami Yazgan’a ise Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara plaket takdim etti.

Açılış töreninin ardından Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ile protokol üyeleri ve davetliler kurdele kesimi için sahneye çıktı. Kurdele kesiminin ardından 5. Kitap Fuarı vatandaşlar için açılmış oldu.

Açılışın ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, fuar alanında stantları gezdi ve bilgiler aldı.

Masal Park yanı Fuar Alanında açılan  ve teması "Çocuk ve Kitap" olan 5. Kitap Fuarı 31 Ekim’e kadar açık kalacak.

22 Ekim 2021 (Bu haber 635 defa görüntülendi)