Rektörümüz Dünya Birinciliği Elde Eden Öğrencileri Tebrik Etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Deprem Sonrası Ses İletim Sistemi 'Zelzele 1.0 isimli projeleri ile İngiltere’de ödül alan Üniversitemiz Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencisi İdris İbrahim Erten ve Osmaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojisi 12. sınıf öğrencisi Atakan Karaoğlan’ı Rektörlük makamında ağırladı.

Rektörlük makamında ağırladığı öğrencilerle bir süre sohbet eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, İdris İbrahim Erten ve Atakan Karaoğlan’ı tebrik ederek hediye takdim etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, öğrencilerimizin bilim ve teknoloji alanında göstermiş oldukları yenilikçi çalışmalarda OKÜ olarak  her daim destek olacaklarını   ifade ederek,  ögrencilere öğrenim hayatlarında başarılar diledi.

Deprem Sonrası Ses İletim Sistemi 'Zelzele 1.0 isimli projeyi hayata geçiren Üniversitemiz Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencisi İdris İbrahim Erten ve Osmaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojisi 12. sınıf öğrencisi Atakan Karaoğlan, İngiltere'nin başkenti Londradaki uluslararası bir firma tarafından çevrim içi ortam da yapılan uluslararası 'Coder in Action' yarışmasında 1500 proje arasında dünya birinciliği elde etmişti.

Yapımı 6 ay süren ve yaklaşık 600 türk lirasına  mal olan 'Zelzele 1.0' projesi,  deprem sonrası yıkılan binalarda kalan depremzedelerin konumlarını ve kat bilgilerini haritalandıran ve sesli iletişim imkanı sağlayan bir proje.  'Zelzele 1.0' isimli projenin sunumunu pandemi dolayısıyla online olarak sunan İdris İbrahim Erten, ve Atakan Karaoğlan kazandıkları 3 bin dolar ödülle projelerini daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Rektörlük makamında gerçekleşen tebrik etme ve  hediye taktiminde  Üniversitemiz Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ceyhun Yükselir de hazır bulundu.

22 Ekim 2021 (Bu haber 914 defa görüntülendi)