Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
“Edebiyat, Kültür ve Sanatta Şiddet Temsilleri Konferansı” Başladı


Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen “Edebiyat, Kültür ve Sanatta Şiddet Temsilleri” konferansı çevrim içi olarak düzenlendi. 

Edebiyat, Kültür ve Sanatta Şiddet Temsilleri konferansına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Üniversitemiz Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ceyhun Yükselir ile çok sayıda Üniversitemiz öğrencisi katıldı. 

Konferansın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun yaptı. Konferansın düzenlenmesinden dolayı memnuniyetini ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Şiddet’ten daha sık bahsettiğimiz bir dünya gerçeğine uygun bir tesadüf olarak bulduğum konferansın teması üzerine birkaç söz söylemek istiyorum. Bugünkü istatistikler ve olaylar, şiddet, şiddetin nedenleri ve sonuçları hakkında daha fazla konuşmamız gerektiğini göstermektedir. Bu,  akademisyenler olarak yaşadığımız evrene borcumuz olmalı. Ayrıca, şiddeti sadece insanî açıdan değil, insan dışı, hayvan ve doğa dahil tüm açılardan düşünmeliyiz. Konferans, şiddet kavramına disiplinler arası bir yaklaşım getirirken, “Şiddetin Temsilleri” ile akıllarda tartışılacak soruları gündeme getireceğinden, yeni bakış açıları sunacağından ve çeşitli akademisyenlerin değerli tartışmalarıyla bizi alışılmışın dışında düşünmeye yönlendireceğinden şüphem yok.” diye konuştu.

Daha sonra İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Barış Ağır bir konuşma yaptı. Konferansın önemine ve güncelliğine dair konuşan İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Barış Ağır, “Şiddeti tanımlayabilmek ve şiddet temsillerini tartışabilmek için şiddetin formları arasındaki bağlantısallığa işaret etmek gerekir, çünkü şiddetin tanımını sürekli olarak ‘insan’ kavramı üzerinden yapmak şiddete dair tartışmaları bir çıkmaza sürükler. Kuşkusuz, hayatlarımızda deneyimlediğimiz ve katlandığımız şiddetin büyük çoğunluğu insan eliyledir, ancak şiddetin tanımını yaparken sadece ‘insana yöneltilen’ veya odağında ‘insan’ olan şiddetin yanı sıra çevremizdeki canlı ve cansız varlıklara yöneltilen şiddeti de konuşmak hususunda farkındalık yaratmak elzemdir. Bu sayede şiddetin tanımını yeniden yapabilir ve kavramı farklı perspektiflerden görerek bakış açımızı zenginleştirebiliriz. Bu bağlamda, bölümümüz bünyesinde gerçekleştireceğimiz konferansın,  şu an yeni bir akademik bir disiplin olarak şekillenen şiddet çalışmaları alanına önemli bir entelektüel katkı sunacağına inanıyorum”. dedi.

Zoom platformunda gerçekleşen ve 20 ülkeden 110 bildirinin sunulacağı konferans 22 Ekim Cuma günü saat 21.45’teki kapanış oturumuyla sona erecek. Konferansla ilgili tüm detaylı bilgilere okudell.osmaniye.edu.tr adresinden ulaşılabilecektir
20 Ekim 2021 (Bu haber 591 defa görüntülendi)