Üniversitemizin Ortağı Olduğu VİRAGO Projesi Kapsamında Avrupa Birliği Ülkeleri ile Toplantılar Devam Ediyor

Üniversitemizin (OKÜ) ortağı olduğu 6 farklı ülkeden (Türkiye, Bulgaristan, Romanya, İspanya, İtalya ve Estonya) temsilcinin bulunduğu VİRAGO projesinin Yönetim Kurulu Toplantısı 26-27 Ağustos 2021 tarihlerinde Romanya'nın Bükreş kentinde düzenlendi.

Avrupa Birliği tarafından 600.000 Euro ile hibelenen VİRAGO projesi Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve Türkiye'deki 18- 29 yaş arası genç kadınların aktif vatandaşlık ve sivil katılım düzeylerinin güçlendirilmesini amaçlamakta.

Türkiye’den toplantıya proje yöneticisi olarak katılan Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu, projenin uluslararasılaşma vizyonu adına önemli olduğunu ifade etti. Üniversitemiz Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Hamil Nazik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Fatih Çağatay Baz ve Üniversitemiz Dış İlişkiler Birimi Öğr. Gör. Funda Özbakır’ın katıldığı toplantıda diğer paydaş ülkelerle birlikte Türkiye’ nin de Avrupalı misafirlere ev sahipliği yapması kararlaştırıldı. Proje kapsamında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde ilerleyen aylarda eğitimler ve toplantıların yapılacağı, çok sayıda ziyaretçinin Osmaniye’de misafir edileceği belirtildi.

31 Ağustos 2021 (Bu haber 1894 defa görüntülendi)