Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, TRT GAP Diyarbakır Radyosu’nun Konuğu Oldu
TRT  GAP Diyarbakır Radyosu’nda yayımlanan “Yöremizden” adlı programa katılan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun,  programın  “Üniversitelerimizi Tanıyalım” bölümünde,  Üniversitemize ilişkin soruları yanıtladı.

2021 YKS tercih döneminde üniversitelerin tanıtımını konu alan birçok televizyon ve radyo programına katılarak Üniversitemizin bölüm ve programlarını, güçlü akademik yapısını, modern mimarisini,  sunduğu sosyal ve kültürel imkânları,  ulaşım ve barınma olanaklarını anlatan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, bugün de TRT GAP “Yöremizden” programında Üniversitemizi tanıtarak aday öğrencileri Üniversitemizi tercih etmeye davet etti.

Canlı telefon bağlantısında Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, aday öğrencilere “Üniversitemizi özellikle bölgeden tercih edecek öğrencilerimiz için Osmaniye çok cazip bir yer çünkü Osmaniye ili büyük şehirlerin kavşak noktasında yer almaktadır. Kısa sürede büyük şehirlere ulaşabileceğiniz mesafede.  Bölgemizde yeralan  Adana'ya, Kahramanmaraş'a, Gaziantep'e, Hatay'a ve  Malatya’ya kısa sürede ulaşabileceğiniz bir noktada. Ayrıca havayolu ulaşımına da çok yakın mesafede. Örneğin Adana Havaalanı'na sadece bir saat uzaklıkta.

Üniversiteleri tercih edecek öğrencilerimizin tercihlerini etkileyen barınma hususunda da çok iyi durumdayız. Üniversitemize yalnızca yürüme mesafesinde 2000 kişilik kız öğrenci yurdu,  yine 1000 kişilik erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır. Bunlar Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı devlet yurdudur. Bunların yanısıra    üniversitemize yine yürüme mesafesinde olan güvenli özel yurtlar da bulunmaktadır.

Osmaniye ilimiz doğa ile iç içe çok güzel bir kent. Tarihi ve doğal güzellikleri,  yaylaları, milli parkları,  açık hava müzesi, şelaleleri,  kaplıcaları olması  ve denize yanlızca 20-25 dakika mesafede bulunması nedeniyle de çok güzel, yaşanabilir bir kent.” dedi.

Üniversitemiz bölüm ve programlarını dünyada ve ülkemizdeki gelişmelere göre sürekli güncellediğimizden, yeni teknolojilerle donattığımız merkezi laboratuvarlarımızdan, kültürel etkileşime verdiğimiz önemden ve bu bağlamda gerçekleştirdiğimiz değişim programlarımızdan ve uluslararası öğrenci faaliyetlerimizden, Üniversitemizin adının Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olması hasebiyle Türk Cumhuriyetleri ile değişim ve işbirliği antlaşmalarına ayrıca önem verdiğimize kadar birçok konuya değinen Rektörümüz Prof. Dr.Turgay Uzun,  aday öğrencilere tercihlerinde başarılar diledi ve TRT GAP çalışanlarına Üniversitemizi anlatma fırsatı verdikleri için teşekkür etti.
15 Ağustos 2021 (Bu haber 781 defa görüntülendi)