Üniversitemizden 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Dolayısıyla Doğa Yürüyüşü
Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından "15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne yönelik hain tehdit karşısında büyük bir kahramanlık ve vatanseverlik gösteren aziz şehitlerimizi anmak amacıyla Karaçay Şelalesi'ne doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Başta Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun'un katılımlarıyla gerçekleşen yürüyüşe Garnizon Komutanı ve 39.MKNZ.  P. TUG. K.YRD. T. Albay Gürsel Kanca, Osmaniye Vali Yardımcıları Adem Yılmaz ve Metin Arslanbaş, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu  Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kürşat Hazar, Üniversitemiz Dış İlişkiler Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Ceyhun Yükselir, Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyeleri  ile öğretim elemanları ve üniversitemiz personeli katıldı.

Yürüyüş öncesinde Zorkun Yaylası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda bir araya gelen il protokolüne yemek ikramı yapıldı. Daha sonra bu anlamlı programın  düzenlemesinden dolayı üniversitemiz  Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun'u ve ekibini tebrik ettiklerini ifade eden  Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz'a Karaçay yürüyüşünün yapılacağı alanda Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun tarafından Türk bayrağı takdim edildi.  Daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun ve beraberindekiler ODAK üyelerinin rehberliğinde Karaçay Şelalesi'ne yürüyüş gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu  Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kürşat Hazar, "Bugün bizim için çok anlamlı bir gün. Bu anlamlı yürüyüşe en anlamlı katkıyı sağlayan Sayın Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz'a ve üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun'a teşekkür ediyorum. Allah bir daha böyle kara günleri bizlere göstermesin. şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz." dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ise "Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan için, bayrak için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizle birlikte 15 Temmuz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun. Kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum." dedi.
12 Temmuz 2021 (Bu haber 843 defa görüntülendi)