Rektörümüz Adana Koza TV’de OKÜ’yü Anlattı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Adana Koza TV Haber Müdürü Murat Özkardeş'in sunumuyla gerçekleşen Söz Hakkı programına katıldı.

Üniversitemiz hakkında bilgiler veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Son dönemde dünyanın her yerinde olduğu gibi sağlık hizmetlerinin daha kaliteli olması daha yüksek düzeyde gerçekleşmesi yönünde ihtiyaç ortaya çıktı. Bizde sağlık bilimleri alanına ayrı bir önem veriyoruz. Burada da yeni bölümler açıyoruz. Sağlık Bilimleri Fakültemiz, Sağlık Hizmetleri Yüksekokulumuz var burada da yine ara eleman dediğimiz çok kıymetli ülkemizin birçok alanında hizmet sunma doğrultusunda istekli olan gençlerimizi yetiştirmeye yönelik faaliyetimizi devam ediyor.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “Yeni bölüm açılma noktasında bölgenin talepleri doğrultusunda eğitim-öğretim hizmetine olan ihtiyaçlar belirleyici oluyor. Biz de bu bağlamda değerlendirmeler yapıyoruz yani hangi bölümü açalım, ülkemizin hangi alanda iş gücüne ihtiyacı var ve bu planlama doğrultusunda yeni bölümler açıyoruz. Kısa süre önce de yeni bölümler açtık burada kadro ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Bugün yeni bölümler yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor ve biz de ona yönelik uyum sürecimizi başlatıyoruz ve bu doğrultuda yeni birimler kuracağız. Bu yönde de çalışıyoruz.” dedi.

Üniversitemizin akademik çalışmaları hakkında da bilgiler veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Öğretim üyelerimizin akademik yeterlikleri yüksek düzeyde ve birçok farklı alanda Öğretim Üyelerimiz var. Bunlar da yine ulusal ve uluslararası düzeyde kendilerini ispatlamış çok değerli öğretim üyelerimiz ve öğretim elemanlarımızdır. Üniversitemizde genç ve dinamik bir kadromuz var. Bunlar hem ders veriyorlar hem de aynı zamanda atölyelerde, laboratuvarlarda akademik faaliyetleri yürütüyorlar, evrensel anlamda bilime hizmet ederken aynı zamanda ulusal anlamda da kendi bilimsel düzeyimizi dünyada yükseltme yönünde çok değerli çaba harcıyorlar.” dedi.

Programın sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Adana Koza TV Haber Müdürü Murat Özkardeş’e fırsat verdikleri için teşekkür etti.

1 Temmuz 2021 (Bu haber 916 defa görüntülendi)