Rektörümüz Radyo 80’in Canlı Yayın Konuğu Oldu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye’nin yerel radyolarından olan Radyo 80'in canlı yayın konuğu oldu.

Üniversitemizde gerçekleşen canlı yayında Rektörümüz  Prof. Dr. Turgay Uzun, Radyo 80 Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Tozluklu'nun sorularını yanıtladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Radyo 80 Canlı yayınında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde bulunan bölümlerden genel olarak bahseder misiniz? Ağırlıklı olarak hangi alanlarda uzmanlaşmalara odaklanılıyorsunuz? Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinin Uluslararasılaşma süreci ve  Şehir dışından gelen öğrenciler için barınma imkânları hakkında bilgi verebilir misiniz? Öğrencilerinize sunduğunuz spor olanakları nelerdir?” sorularına yanıtlar verdi.

Üniversitemiz ve şehrimiz için neler yapabiliriz bunun çabası içerisinde olduklarını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Osmaniye’de olmak Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü olmak gurur verici. Öğrencilerimizin Üniversiteye gelmesiyle birlikte önemli bir değişiklik olacak, OKÜ öğrencisi olmak büyük bir kazanımdır. Bu bölgede farklı bir noktadayız. Daha güçlü olduğumuz alanlar var. Bölgenin en başta gelen Üniversitesi olmanın yanı sıra ulusal ve uluslararası alanda da adından söz ettiren bir Üniversite olacağız.” diye konuştu.

Üniversiteyi şehir ile birlikte düşünmeliyiz diyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “O nedenle Üniversite Osmaniye’nin Üniversitesidir. Burada ortaya çıkacak her türlü ürünler katkılar Osmaniye’ye ait olacak.  Biz bunu nasıl artırabiliriz bunun plan ve programlarını yapıyoruz.” diye konuştu.

Canlı yayında soruları yanıtlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Ben modern çağdaş dünyadaki üniversite sisteminin Osmaniye’de geçerli olmasını hayal ediyorum. Bu anlamda da bölgemize baktığımızda burada sanayi güçlü, o zaman bu sanayi ile Üniversite işbirliğini arttırmamız lazım. Bunun için kolları sıvadık ve arkadaşlarımızla birlikte hazırlıkları yaparak çok sayıda işbirliği protokolleri imzaladık. Bu protokollerin amacı öncelikle öğrencilerimizin teknik anlamda eğitim öğretimlerini sürdürürken onların uygulama ile tanışmalarını sağlamak, diğer yandan firmaların kendi üretim süreçlerini geliştirmeleri gerekiyor ki rekabet etme, üretim kapasitelerini artırıp koruyabilsinler, o nedenle Üniversitemizdeki öğretim üyelerimizin sahip oldukları bilgi birikimleri onların AR-GE faaliyetleri içinde bir fırsat oluşturmaktadır.” dedi.

Canlı yayın sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, canlı yayın fırsatı verdikleri için Radyo 80 Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Tozluklu’ya teşekkür etti.

Programın tekrarını @osmaniyekorkutatauni kurumsal Instagram hesabımızdan izleyebilirsiniz.

16 Haziran 2021 (Bu haber 800 defa görüntülendi)