Bir Büyükelçi’nin Gözünden Diplomasi Mesleği Başlıklı Söyleşi Düzenlendi

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından çevrim içi olarak, “Bir Büyükelçi’nin Gözünden Diplomasi Mesleği” başlıklı söyleşi düzenlendi.

Microsoft Teams üzerinden gerçekleşen “Bir Büyükelçi’nin Gözünden Diplomasi Mesleği” başlıklı söyleşiye Büyükelçi Ergin Soner konuk olarak katıldı. Söyleşinin moderatörlüğünü ise Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Araştırma Görevlisi Dr. Yunus Turhan yaptı.

Söyleşide, diplomasi kavramı ve Türkiye’nin diplomasi tarihinin geçmişi konuları ele alındıktan sonra, büyükelçi olma yolunda atılması gereken adımlar ve süreçler hakkında bilgiler veren Büyükelçi Ergin Soner, Türkiye’nin en önemli kurumlarından olan Dışişleri Bakanlığı’na girme yolunda tecrübelerini paylaştı.

Büyükelçi Ergin Soner, Büyükelçi olmak isteyen üniversitemiz öğrencilerine ufuk açıcı tavsiyelerde bulunduktan sonra yurtdışı tecrübelerinin zor ve kolay yanlarından bahsetti.

Bir Büyükelçi’nin Gözünden Diplomasi Mesleği başlıklı söyleşi, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

4 Mayıs 2021 (Bu haber 1235 defa görüntülendi)