Erişilebilir Üniversiteler Halk Oylaması Birincisi OKÜ Birincilik Belgesine Kavuştu

Türkiye 2020 Erişilebilirlik Ödülleri  "Erişilebilir Üniversiteler kategorisinde "Halk Oylaması'nda" birinciliğe hak kazanan Üniversitemiz birincilik Belgesine kavuştu

Engellilerin hayatını kolaylaştıran, tasarım, ürün, proje ve uygulamaları desteklemek için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen "Erişilebilirlik Ödülleri"nde, Erişilebilir Üniversiteler kategorisinde Üniversitemiz, halk oylamasında birinciliği Akdeniz Üniversitesi ile paylaşmıştı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendi’nin himayelerinde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un değerli katılımlarıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 22 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen törende ödülü Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin elinden almıştı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Aldığımız birincilik ödülü ile daha önceki yapılmış olan çalışmaların amacına ulaştığı görüyoruz. Bu bizleri sevindiriyor ve yeni çalışmalar yapmak için de bizleri motive ediyor. OKÜ olarak öğrencilerimizin yaşadıkları sorunları azim ve inançla aşmaya çalışırken onlara destek vermeye de çalışıyoruz. Erişilebilir bir Üniversite ve engelleri aşan OKÜ olarak Osmaniyeli’nin gurur duyacağı ve adından söz ettireceği bir Üniversite olmanın haklı mutluluğunu sizlerle paylaşıyorum. Bu vesileyle tüm bu süreci başından beri özveriyle yürüten tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

8 Nisan 2021 (Bu haber 1080 defa görüntülendi)