Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dergisi - Journal of Faculty of Arts and Sciences

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dergisi (Journal of Faculty of Arts and Sciences), 2019 yılında yayın hayatına başlamış olan bilimsel, hakemli ve akademik bir dergidir. İlk sayısı 2019 yılı Aralık ayında yayımlanan dergi, Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere yılda iki defa yayın yapan nitelikli bir dergidir. Dergiye Sosyal-Beşeri Bilimler ve Fen Bilimleri alanlarında yapılmış teorik ve kurumsal araştırma-inceleme makaleleri kabul edilmektedir. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dergisi, Türkçe yayınların yanı sıra Almanca, Fransızca, İngilizce, Arapça, Rusça ve Farsça dillerinde yazılmış çalışmaların da kabul edildiği uluslararası ve açık erişimli bir dergidir.

Yaptıkları çalışmalarla bilim dünyasına katkı sağlamayı hedefleyen araştırmacıların yoluna ışık tutan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dergisi, uzman bir yayın ekibine sahiptir. Editörlüğü üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyyup Tel ve İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Kırmızı, Editör Yardımcılığı ve Teknik Editörlüğü Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Sedefoğlu tarafından yürütülen dergi, okuyuculara daha rahat erişim sağlamak ve daha büyük bir okuyucu kitlesine ulaşmak için elektronik olarak “DergiPark” bünyesinde yayımlanmaktadır. Dergimizin 3. Cilt,1.Sayısı 2021 Haziran ayında yayımlanmasını planlanmaktadır.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyyup Tel, ‘ilgili kişilerin, araştırmacıların ve akademisyenlerin Sosyal-Beşeri Bilimler ve Fen Bilimleri alanlarındaki güncel gelişmeleri duyurmak, bilim dünyasında kalıcı bir iz bırakmak ve daha sonraki araştırmacılara yol göstermek amacıyla hazırladıkları özgün çalışmaları, https://dergipark.org.tr/tr/pub/okufed adresinden yayımlanmak üzere dergiye gönderebileceklerini’ ifade etti.

19 Mart 2021 (Bu haber 1295 defa görüntülendi)