Rektörümüz KOD80 Osmaniye Robot Yarışması Açılış Programına Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, robotik ve kodlama alanına yönelik farkındalık kazandırmak amacıyla ilimizde düzenlenen KOD80 Osmaniye Robot Yarışması’nın açılış programına katıldı.

KOD80 Osmaniye Robot Yarışması, robotik ve kodlama alanında öğretmenler ve öğrencilerin farkındalıklarının artırılmasına katkı sağlamak, bilgi birikimi ve becerilerini geliştirmeye yardımcı olmak amacıyla Osmaniye Liseler Kampüsü Spor Salonu’nda düzenlenen açılış programıyla başladı. Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Kod 80 projesi” kapsamında düzenlenen yarışmanın açılış programına Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ve okul müdürleri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmaları, Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak tarafından gerçekleştirildi. Konuşmaların ardından, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun ve protokol mensupları öğrencilerin robot gösterilerini izledi ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar diledi.

Üniversitemiz akademisyenlerinin yarışma yürütme kurulunda jüri olarak yer aldığı yarışmalar, 6-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve öğrenciler, çizgi izleyen robot, labirent ustası robot, mini sumo robotu, zorlu parkur robotu, endüstriyel robot kol, yürüyen robot ve güneş enerjili araç kategorilerinde dereceye girmeye çalışacak.

6 Mayıs 2024 (Bu haber 201 defa görüntülendi)