OKÜ’de Yapay Zekâ ve Kütüphanecilik Konuşuldu

Üniversitemizde Dijital Geleceğin Anahtarı: Yapay Zekâ Temelli Akıllı Kütüphaneler başlıklı seminer düzenlendi.

Üniversitemiz Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesinde, 60. Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen ‘’Dijital Geleceğin Anahtarı: Yapay Zekâ Temelli Akıllı Kütüphaneler’’ başlıklı seminer yoğun bir katılımla gerçekleşti. Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Hamil Nazik, Kadirli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Burak Kocaoğlu, akademik ve idari çalışanlar ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen seminerde, yeni teknolojilerin ve yapay zekânın kütüphanecilik alanındaki rolü ele alındı. Yürütücülüğünü OKÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Necati Gök’ün yaptığı seminerde, Emine Keskiner İl Halk Kütüphanesi Müdürü Erdal Arslan, Emine Keskiner İl Halk Kütüphanesi kütüphanecileri Elif Sultan İşcan, Sinan Kaçiş, Şebnem Halimoğlu ile üniversitemiz kütüphanecilerinden Songül Çolak, Meltem Dablan ve Remzi İdin konuk konuşmacı olarak yer aldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan ve tüm kütüphane çalışanlarının Kütüphane Haftası’nı kutlayan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, ‘’Kütüphanelerin, kitapların hepimiz için özellikle akademisyenler için özel bir yeri var. Dünyada her şey değişiyor, bütün meslekler, bütün uğraşlar, hobiler değişmeye başladı. Tabii ki kütüphanelerde bu değişime uyum sağlıyor. Giderek daha fazla yoğun biçimde dijitalleşen bir dünyada yaşamaya başladık. Bu daha da artacak. Bizler de birey olarak, kurum olarak, devlet olarak bu değişime ne kadar kendimizi hazırlayabilirsek varlığımızı o kadar güçlü ortaya koymuş olacağız. Ben tekrardan bu günü, bu etkinliği düzenleyen ve katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Programa yaptığı konuşmayla katkı sunan Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun ise devam eden Kütüphane Haftası etkinliklerine değinerek Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün görevleri ve işlevleri hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Etkinliğe katkılarından dolayı OKÜ Kütüphane çalışanlarımız, Emine Keskiner İl Halk Kütüphanesi kütüphanecileri ve Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, teşekkür belgelerini Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun ve Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Hamil Nazik’in elinden aldı. 2023 yılında üniversitemiz kütüphanesinden en çok basılı kitap ödünç alan ve elektronik kaynaklara uzaktan erişim sağlayan öğrencilerimize ise ödül takdim edildi. Program, günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Etkinlik sonrasında, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Hamil Nazik, Kadirli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Burak Kocaoğlu ve çok sayıda katılımcı Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi bahçesinde kurulan gezici kütüphaneyi ziyaret etti.

27 Mart 2024 (Bu haber 286 defa görüntülendi)