Aile Danışmanlığı Sertifika Programı 3. Grup Eğitimini Başarıyla Tamamladı

Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKÜ-UZEM) tarafından Doç. Dr. Oğuzhan Çolakkadıoğlu koordinatörlüğünde yürütülen Aile Danışmanlığı sertifika programında üçüncü grup eğitimini 06.06.2021 tarihinde yapılan sınavla tamamladı.

Aile Danışmanlığı konusunda Almanya Weinheim Aile Terapisi ve Süpervizör Sertifikasına sahip 5, Almanya Weinheim Aile Terapisi Sertifikasına sahip 4 ve alanında uzman 4, 7 üniversiteden toplam 13 akademisyenle 19 Şubat 2021 tarihinde başlanan Aile Danışmanlığı Sertifika Programını 27 kursiyer başarıyla bitirdi. Söz konusu eğitimle ilgili OKU-UZEM müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “3. Grup eğitimin tamamlandığı, 4. Grup eğitimine başlandığı ve 5. Grup çalışmaları için hazırlıkların devam ettiği belirtilmiş, sertifika programına katılan kursiyerlere ve emeği geçen herkese teşekkür edilmiştir.”

Sertifika Programına katılan kursiyerlerimizden bazılarının görüşleri;

Psikolojik Danışman Fadime Kanat (Osmaniye): “Eğitime kayıt yaptırırken zaten hocaların ne kadar iyi olduğunu biliyordum. Ancak modüllere devam ettikçe alanında uzman olan hocalarımız bilgilerini bizlere çok güzel anlattı. Eğitim hem interaktif hem de uygulamalıydı ve bunun çok faydasını gördüm. Öğrendiğim bilgileri kullanma fırsatım oldu. Her modülümüz gününde ve saatinde oldu. Hocalarımız bizimle iletişim halindeydi ve her sorumuzu cevapladılar. Aldığım eğitimden çok memnun kaldım ve almak isteyenlere öneriyorum…”

Psikolojik Danışman Seda Menoğlu (Adana): “Aile danışmanlığı eğitimi almaya karar verdikten sonra birçok eğitim araştırdım ve sistemik temelli uzman hocalarımızın verdiğini gördüğümde aradığım eğitimin bu olduğuna karar verdim. Eğitim başladıktan sonra da hocalarımızın hem samimiyetleri hem de bilgi aktarımlarını gördüğümde kararımın ne kadar doğru olduğunu anlamış oldu. Heyecanla katıldığım ve bu heyecanın son ana kadar sürdüğü verimli bir eğitim oldu. Teşekkür ederim…”

Sosyolog-Avukat Hatice Süreyya Er (Mersin): “Sosyoloji lisans ve psikoloji yüksek lisans mezuniyetlerim nedeniyle Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından Aile Danışmanlığı Eğitimi konusunda alanında uzman akademisyenlerle düzenlenen “Aile Danışmanlığı Sertifika Programı”na katıldım. Eğitim programı gerek içerik gerekse yöntem olarak çok başarılıydı. Etkin ve verimli bir eğitim oldu. Aldığım eğitimin aile danışmanlığı alan ve uygulama bilgisi yanında kişisel ve mesleki gelişimime de son derece önemli katkıları olduğunu düşünüyorum. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne ve başta Doç. Dr. Oğuzhan Çolakkadıoğlu olmak üzere tüm değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum…”

Psikolojik Danışman Tuğçe Göçmen (Adana): “Kaliteli ve çok yararlı bilgiler sunan Aile Danışmanlığı Eğitimi’ni aldığım için çok memnunum. Hem uzman bir kadroyla birlikte olmak hem de yeni insanlarla tanışmak çok güzeldi. Öncelikle Oğuzhan Çolakkadıoğlu2na ve bu süreçte emeği geçen herkese teşekkürler…”