Gençlik ve Sosyal Medya: "Ne Kadar Gerçek, Ne Kadar Sanal"

Üniversitemizde Gençlik ve Sosyal Medya: "Ne Kadar Gerçek, Ne Kadar Sanal" başlıklı seminer düzenlendi. Sunumunu Basın Halkla İlişkiler Biriminde görevli Erkan DİNÇ’in yaptığı seminere, Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet BAHAR, Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Derya ATİK, Fakültemiz Dekan Yardımcıları, Dr. Öğr. Üyesi Derya KAYA ŞENOL, Dr. Öğr. Üyesi Hilal KUŞÇU KARATEPE, İl Sağlık Müdürlüğü personelleri, fakültemiz öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Bahar yaptı. Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Dr. Mehmet Bahar, “Bakanlıklarımızın son yıllarda üzerinde durduğu konuların başında bağımlılık konusu geliyor. Bağımlılıkla mücadele denince bizim en fazla gördüğümüz uyuşturucu bağımlılığı, tütün-alkol ve sosyal medya bağımlılığıdır. Sağlık Bakanlığı'mızın sosyal medya bağımlılığı konusunda gençlerin bilgilendirilmesi noktasındaki çağırısı dolayısıyla bu programı düzenleniyoruz.” diye konuştu.

Rektörlük Büyük Salonda düzenlenen seminerde Osmaniye Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Şemsi Soner Özdemir, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Tekin Babuç ve Doç. Dr. Oğuzhan Çolakkadıoğlu tarafından sunumlar yapıldı. Sunumlarda “Sosyal Medya ve Akıllı Telefon Bağımlılığının Tanımı”, “Sosyal Medya ve Akıllı Telefon Bağımlılığının Nedenleri”, “Sosyal Medya ve Akıllı Telefon Bağımlılığını Açıklayan Kuramlar”, “Sosyal Medya ve Akıllı Telefon Bağımlılığını Tedavi ve Önleme Yöntemleri” ve “Eğitim Bağlamında Yapılması Gerekenler” konu başlıklarında bilgiler verildi. Program katılımcılardan gelen sorulara yanıt verilmesi ve teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.

23 Mayıs 2022 (Bu haber 798 defa görüntülendi)
Karacaoğlan Yerleşkesi D-Blok Merkez/OSMANİYE
sbf@osmaniye.edu.tr