Tüberküloz (Verem) Hastalığı Akran Eğitimi
Sağlık Bilimleri Fakültesi farkındalık yaratmaya devam ediyor… 30 Mart 2022 saat 13.30'da kütüphane konferans salonunda Hemşirelik bölümü öğrencileri tarafından Tüberküloz (verem) hastalığı konusunda üniversitemiz öğrencilerine akran eğitimi verildi… Eğitimde, Verem Hastalığı Nedir? (Tüberküloz), Verem Hastalığı Neden Olur? Tüberküloz Nasıl Yayılır?, Verem Hastalığının Belirtileri Nelerdir? Verem Hastalığı Riski Kimlerde Daha Yüksektir? Verem Hastalığının Yayılması Nasıl Önlenir? vb... konu başlıklarında bilgiler sunuldu.
Düzenlenen etkinliğe Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Derya ATİK, öğretim elamanlarımız Dr. Öğretim üyesi Filiz Polat, Dr. Öğretim üyesi Ayşe İnel Manav, Dr. Öğretim Üyesi Ulviye Özcan Yüce, Öğretim Görevlisi Songül Güngör ve yaklaşık 200 öğrenci katılım göstermiştir. Eğitim, katılımcılardan gelen sorulara yanıtlar verilerek tamamlanmıştır.
30 Mart 2022 (Bu haber 460 defa görüntülendi)
Karacaoğlan Yerleşkesi D-Blok Merkez/OSMANİYE
sbf@osmaniye.edu.tr