SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 18 ARALIK SAĞLIK YÖNETİCİLERİ GÜNÜNÜ KUTLADI

Sağlık Yönetimi Kulübü tarafından 18 Aralık Sağlık Yöneticileri Günü programı düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ve Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerinin bir araya geldiği programın açılış konuşması Dr. Öğr. Üyesi İrem KEFE tarafından gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını "Ülkemizde Sağlık Yönetimi bölümünün geçmişi 1960’lı yıllara dayanmaktadır. Sağlık Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak 1963 yılında Sağlık İdaresi Yüksek Okulunda ilk eğitim verilmeye başlanmıştır. 1970 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde Hastane İdaresi Yüksek Okulu açılmış ve bu okul, 1975 yılına kadar yüksek lisans eğitimi vermiştir. Bu tarihte programın adı Sağlık İdaresi Yüksek Okulu olarak değiştirilmiş ve 1975-82 yılları arasında eğitim veren bu okul, 1982 yılında Hacettepe Üniversitesinde birleştirilerek eğitimine devam etmiştir. 2015 yılının Mart ayında ise YÖK kararı ile bölüm isimleri “Sağlık Yönetimi” olarak tekrar değiştirilmiştir. Hali hazırda 150 kadar üniversitede Sağlık Yönetimi bölümü bulunmaktadır. Bu yıl ilk kez Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından sağlık yöneticileri günü sosyal medya hesaplarında kutlanmıştır. Bu yıl itibariyle alanda 400 adet kadro açılmıştır. 1963 yılında başlayan yolculuğumuzun 62. yılını kutlamaktayız. Hepinizin gününü canı gönülden kutlarım." ifadeleri ile tamamlayan Dr. Öğr. Üyesi İrem Kefe, sözü "Yönetsel Hatalar" başlıklı sunumunu gerçekleştirmek üzere Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serap Taşkaya'ya bıraktı.

18 Aralık Sağlık Yöneticileri Günü programı Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerinin kendi aralarında gerçekleştirdikleri kutlama ile sona erdi.

22 Aralık 2022 (Bu haber 227 defa görüntülendi)
Karacaoğlan Yerleşkesi D-Blok Merkez/OSMANİYE
sbf@osmaniye.edu.tr