Geleceğinize Açılan Kapı...
Osmaniye Korkut
Ata
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Polifenol ve Tokoferol Analizleri Merkezimizde Yapılacak

Üniversitemizin Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (OKÜMERLAB’da) hali hazırda yapılmakta olan zeytinyağı kalite parametrelerine (Serbest Asitlik, Peroksit Değeri, Ultraviyole Işığında Özgül Soğurma, Yağ Asit Metil/Etil Esterleri Kompozisyonu) ilaveten sağlık parametreleri analizlerine de (polifenol ve tokoferol analizleri) başlanılacaktır. Bu kapsamda merkezimiz polifenol analiz taleplerine hazır hale getirilmiş ve tokoferol analizine de en geç bir ay içerisinde hazır hale getirilecektir.

Sağlığımız için faydalı özelliklere sahip ve insan beslenmesinde en bol bulunan antioksidanlar arasındaki polifenollerin, kan şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olma, kalp hastalığı riskini azaltma ve kan pıhtılarını önleme gibi faydalı özellikleri nedeniyle zeytinyağı ve yer fıstığı içeriğinde bol miktarda bulunması istenilmektedir.

Tokoferol ise cilt ve saç bakımı, düşük kolesterol düzeyleri, kanser ve Alzheimer’in önlenmesi ve kalp sağlığına iyi gelmesi gibi sağlık yararlarına sahip olan bir içeriktir. Ayrıca fiziksel dayanıklılık, kas gelişimini destekleme ve bağışıklık sistemini iyileştirmeye yardımcı olma gibi özelliklerinden dolayı da tıpkı polifenoller gibi zeytinyağı ve yer fıstığı içeriğinde bol miktarda bulunması istenilmektedir.

Özellikle bölgesel tarım ürünlerimiz olan zeytinyağı ve yer fıstığı başta olmak üzere, gıda ürünlerinin polifenol ve tokoferol içerik analizlerinin artık merkezimizde de (OKÜMERLAB’da) yapılacak olması, üniversitemiz ve şehrimiz açısından gurur vericidir.

1 Ekim 2021 (Bu haber 58 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Karacaoğlan Yerleşkesi
okumerlab@osmaniye.edu.tr