7. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Kapsamında Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü'nün hazırlamış olduğu müzik dinletisi gerçekleştirildi.
7. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali kapsamında Fakültemizin hazırlamış olduğu ''7. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Türk Dünyası Film Görselleri'' Sergisinin 16.11.2022 tarihinde Üniversitemiz 15 Temmuz Şehitler Amfisindeki açılışı Dekanımız Sayın Prof. Dr. Osman ALTINTAŞ moderatörlüğünde gerçekleşti. Sergi sonrasında  Şef Öğr. Gör. Ahmet Can ÇAKAL yönetimindeki Müzik Bölümü Çoksesli Korusu tarafından, Mehter Takımı eşliğinde müzik dinletisi gerçekleştirildi. Müzik dinletisi kapsamında ''Plevne Marşı'', ''Ceddin Deden'' isimli marşlar seslendirildi. Sunumunu Müzik Bölümü Arş. Gör. Ahmet KORKMAZ'ın üstlendiği gösterime Osmaniye Vali Yardımcısı Ömer Faruk GÜNAY, Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi AKKUŞ, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Turgay UZUN, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes DEMİR ve değerli protokol üyeleri katıldı. Festivalin organizasyonunu üstlenen Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu'nun Genel Başkanı Menderes DEMİR  " bu zamana kadar gerçekleştirilen Türk Dünyası Belgesel Film Festivallerinde ilk kez müzik dinletisi gerçekleştirildiğini ve bundan sonraki festivaller için bir fikir oluşturduğunu" ifade etti. Festivalin ruhu ile örtüşen, böylesine anlamlı bir gösteri sundukları için OKÜ Müzik Bölümüne ayrıca teşekkür etti.
2 Aralık 2022 (Bu haber 152 defa görüntülendi)