Bölümümüz Öğretim Elemanları ve Öğrencileri Tarafından Tarihinde Béla Bartók Müzesi Ziyaret Edildi.

1881 ve 1945 yılları arasında yaşamış olan besteci, halk müziği araştırmacısı, piyano sanatçısı ve müzik akademisi (konservatuar) hocası Béla Bartók, 1936 yılındaki Türkiye gezisinde Ankara Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından  Adanan Saygun Ulvi Cemal Erkin ve Necil Kazım Akses ile birlikte Anadolu' yu dolaşmış ve özellikle Osmaniye yöresindeki türküleri birlikte derlemişlerdir. Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde açılan Béla Bartók Müzesi'nde bu derleme çalışmaları ve Bartok'un Osmaniye gezisine yönelik belgeler yer almaktadır.

Bölümümüz öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından 8 Nisan 2022 tarihinde Béla Bartók Müzesi ziyaret edilmiş ve belgeler incelenerek Bartok'un Osmaniye yöresindeki etnomüzikoloji çalışmaları derinlemesine irdelenmiştir.

22 Kasım 2022 (Bu haber 187 defa görüntülendi)