Rektörümüz, 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Coşkun Özalp, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Özbaş Gerçeker, Kadirli Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Mustafa Sevindik, Kadirli Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Çağatay Yamçıçıer, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hilal Kuşcu Karatepe ile Üniversitemiz öğrencileri Sılanur Çevik ve Umut Çelik katıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar törende yaptığı konuşmada, Türkiye’de son 20 yılda yükseköğretim imkânlarının çoğaldığını ve yeni üniversitelerle birlikte kontenjan düzenlemelerinin yükseköğretime ulaşımda artışlar sağladığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üniversitelerde 2002'de 9 bin olan profesör sayısının 31 bine, 5 bin olan doçent sayısının 18 bine çıktığını,  76'dan 208'e ulaşan üniversite sayısının bir sonucu olarak üniversite mezun sayısının 2022’de toplam 13 milyon 266 bine ulaştığını anlattı. Üniversite mezunlarının yıllık ortalama gelirinin, lise ve dengi okul mezunlarına göre yaklaşık yüzde 50 daha yüksek olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite mezunlarının istihdam oranlarının da lise mezunlarına göre daha yüksek olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli sebeplerle eğitimini yarıda bırakan öğrencilere yeniden üniversitelerin kapısını açtıklarını hatırlatarak, 50/d kapsamında doktorasını tamamlamış akademisyenlere mezuniyetleri sonrası 1+1 yıl şeklinde çalışma imkânı getirdiklerini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuşmasının ardından Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar hediye takdiminde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar’ın "YÖK 2022 Üstün Başarı Ödüllerini" sahiplerine vermesinin ardından tören sona erdi.
11 Ekim 2022 (Bu haber 471 defa görüntülendi)
Şehit Kansu Küçükateş Mh. Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Cd. No.8 80760 Kadirli/Osmaniye
kadirlimyo@osmaniye.edu.tr