College of Nyíregyháza Öğretim Üyeleri Üniversitemizi Ziyaret Etti

Üniversitemiz tarafından daha önceki yıllarda Erasmus Değişim Programı kapsamında akademik ve idari olmak üzere ziyaretlerin gerçekleştirildiği Macaristan College of Nyíregyháza öğretim üyeleri tarafından OKÜ’ye ziyaret gerçekleştirildi. Erasmus Ders Verme ve Personel Hareketliliği kapsamında Üniversitemize gelen Macaristan College of Nyíregyháza Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Judit Csabai ve Prof. Dr. Zsolt Hercsik Üniversitemizde yüksek lisans öğrencileri ve akademisyenlerle bir araya geldi.

Üniversitemizin Biyoloji Bölümü için yurtdışından gelen ilk konukları olarak, Biyoloji Bölümü Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Hüsniye Aka Sağlıker’in davetiyle ve açılış konuşmasıyla gerçekleşen ziyarette, Prof. Dr. Judit Csabai "Flora of Hungary", Prof. Dr. Zsolt Hercsik "Nature Conservation" başlıklı sunumlarını Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü yüksek lisans öğrencileri ve akademisyenlerine gerçekleştirdiler.

Fen Edebiyat Fakültesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, “Flora of Hungary" başlıklı sunumunda Prof. Dr. Judit Csabai Macaristan florasında tehlike altında olan bitki türlerinin tohumlarını toplayarak laboratuar ortamında çoğaltılması sonrasında tekrar doğaya bu bitkilerin ekiminden bahsederek bitki çeşitliliğin korunması adına çeşitli proje ve çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.  "Nature Conservation" başlıklı sunumuyla Prof. Dr. Zsolt Hercsik ise bazı önemli hayvan türlerinin korunma stratejileri hakkında öğrencileri bilgiler verdi.

Soru-cevaplar ile devam edilen sunumlar sonrasında Üniversitemiz adına hazırlanan armağanlar Biyoloji Bölümü Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Hüsniye Aka Sağlıker tarafından Prof. Dr. Judit Csabai ve Prof. Dr. Zsolt Hercsik’ e takdim edildi.

OKÜ Dış İlişkiler Koordinatörü – Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ceyhun Yükselir’i de ziyaret eden konuklar ile ziyaret kapsamında Macaristan, Türkiye ve Osmaniye hakkında kültürel etkileşimde bulunma imkanı yakalanmıştır.

15 Ocak 2016 (Bu haber 2592 defa görüntülendi)
Dış İlişkiler Birimi Karacaoğlan Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi Batı Girişi EG-Blok Zemin Kat 80000 Merkez/OSMANIYE
disiliskiler@osmaniye.edu.tr