Üniversitemiz kulüplerinden Tarih Kulübü, Müzik Kulübü ve Kültür Edebiyat Kulübü tarafından 107. Yıl Dönümünde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla konferans & şiir ve müzik dinletisi düzenledi.

15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde düzenlenen programa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Özalp, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Özbaş Gerçeker, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda Üniversitemiz öğrencisi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferans & şiir ve müzik dinletisinde “Türk ve Dünya Tarihinde Çanakkale Zaferi’nin Önemi” başlıklı sunumu Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Tayfun Ulaş yaptı.

Araştırma Görevlisi Tayfun Ulaş, “Çanakkale Cephesinin Önemi, Deniz Savaşları, Kara Savaşları ve Kara Savaşlarında Atatürk’ün Konumu” başlıklarında bilgiler verdi. Ulaş, “Türk milleti bu savaşta çok sayıda yetişmiş insanını kaybetmesine rağmen, kendine has bir kahramanlık örneği sergileyen fedakâr ve kahraman ordusu sayesinde büyük bir askeri başarı kazanmıştır. Çanakkale savaşlarında gösterilen çetin mücadele, milli mücadele döneminde birçok yönüyle Türk milletine yol gösterici olmuştur. Ayrıca Türk milletinin Bağımsızlık Savaşına tarihi bir dayanak oluşturmuştur.” dedi.

Sunumun ardından Edebiyat Kulübünden Hüsne Sarı, “Mehmet Toprak Oldu”, İrem Dinçer ise “Çanakkale Şehitleri” şiirini okudu. Daha sonra Müzik Kulübü öğrencileri Mehmet Acar, Atakan Demirdaş, Metehan Çukadar ve Aziz Batuhan Koca’dan oluşan grup “Çanakkale Türküsü”, “Eledim Eledim” ve “İzmir Marşı”nı seslendirdi.

107. Yıl Dönümünde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Konferans & Şiir ve Müzik Dinletisi  Teşekkür Belgesi takdimi ile sona erdi.
13 Nisan 2022 (Bu haber 503 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Karacaoğlan Yerleşkesi 80000 OSMANİYE