Erasmus+ Programı İstişare Toplantısı Tunceli Munzur Üniversitesinde Yapıldı

Erasmus+ Programı Kapsamında 2006 Yılı ve Sonrasında Kurulan Yükseköğretim Kurumları İstişare Toplantısı Tunceli Munzur Üniversitesinde Yapıldı

Erasmus+ Programı faaliyetlerinden Yükseköğretimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği kapsamında 11-12 Eylül 2017 tarihleri arasında 2006 yılı ve sonrasında kurulan üniversitelerin katılımıyla İstişare Toplantısı Munzur Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. İstişare toplantısına Tunceli Valisi Tuncay SONEL, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İPEK, Türkiye Ulusal Ajans Başkanı Mesut KAMİLOĞLU, Türkiye Ulusal Ajansı Yükseköğretim Birimi Koordinatörü Hür GÜLDÜ ve Yükseköğretim Birimi Uzmanı Özlem YÜCEL, 2006 yılı ve sonrasında kurulan Yükseköğretim Kurumları temsilcileri katıldı. İstişare toplantısında  Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ni Erasmus+ Program Sorumlusu Uzm. Gülsüm ŞİMŞEK temsil etmiştir.

İstişare toplantısı kapsamında 2006 yılı ve sonrası kurulan Üniversitelerimizin Erasmus+  Programı uygulamasında karşılaştıkları kurumsallaşma, hibelerin etkin ve verimli kullanımı, uluslararasılaşma, vize problemi, Erasmus ofislerinde çalışan personelin niteliği ve niceliği, öğrencilerin dil yetersizliği, gelen öğrenci problemi, ikili anlaşma problemi, öğrencilerin staj yeri bulma sorunları tartışıldı ve çözüm önerileri sunuldu.

Toplantı programı Siirt Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Halil ÖZDEMİR ve KTO Karatay Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatör Yrd. Gülsüm MEZGEL YARTAŞ’ın yaptıkları bilgilendirme sunumları ile sona erdi.

1 Ocak 1970 (Bu haber 2522 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 80000 Fakıuşağı / OSMANİYE
erasmus@osmaniye.edu.tr