Anadolu Ajansı BÖRÜ için Üniversitemizde

Anadolu Ajansı, TEKNOFEST 2021 Teknoloji Yarışmaları kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'na üniversitemizi temsilen katılan Börü aracıyla ilgili özel röportaj gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Rektörlük binası önünde gerçekleştirilen özel röportajda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’un yanı sıra Enerji, Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER)  Müdürü ve aynı zamanda OKÜ IARES ELECTROMOBILE Takımı danışmanı Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan ve OKÜ IARES ELECTROMOBILE Takımı kaptanı İsa Şahin konuştu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “4 yıldır elektrikli araç kategorisinde yarışmaya katılıyoruz. Daha önce başarılar elde etmiştik. Bu yılda arkadaşlarımız ciddi çalışmalar gerçekleştirdi. Aracın motoru tamamen yerli, bu kategoride önemli bir başarı kaydettik. Yerlilik oranımızı önümüzdeki yıllarda daha üst seviyelere çıkartacağız. OKÜ IARES ELECTROMOBILE Takımı üyeleri büyük bir gayret gösterdiler. Yüzde yüz yerli araç yaparak önümüzdeki yıl inşallah daha iyi bir derece elde edeceğimizi düşünüyorum. Mühendislik Fakültemiz bu alanda oldukça yetkin akademisyenlere sahip ve oldukça da motive olmuş durumdalar.” dedi.

Daha sonra Enerji, Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER)  Müdürü ve aynı zamanda OKÜ IARES ELECTROMOBILE Takımı danışmanı Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan Börü’nün yapım  süreçleri hakkında bilgiler verirken OKÜ IARES ELECTROMOBILE Takımı kaptanı İsa Şahin ise aracın teknik aksamı hakkında açıklama yaptı.

1 Ocak 1970 (Bu haber 746 defa görüntülendi)
OsmaniyeKorkut Ata Üniversitesi Karacaoğlan Yerleskesi 80000 Merkez / OSMANİYE
enermer@osmaniye.edu.tr