Üniversitemiz, GreenMetric 2020 Sıralamasında Türkiye'nin 31. Dünyanın 522. Çevreci Üniversitesi Oldu.

Tüm dünyadan saygın üniversitelerin katıldığı uluslararasılaşmayı teşvik eden, sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çeken ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık yaratmayı amaçlayan bir platform olan GreenMetric’in 2020 sıralaması düzenlenen ödül töreni ile açıklandı. Dünyadaki farklı Üniversitelerin Rektörleri ve GreenMetric temsilcileri ile yaklaşık 400 katılımcının yer aldığı törene, Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk ve Enerji Eğitim-Etüt, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER) Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan da çevrimiçi olarak katıldı. Değerlendirme sonuçlarına göre OKÜ, listede yer alan Türkiye’deki 56 üniversite içerisinde 31., dünyadaki 912 üniversite içerisinden ise 522. sırada yer aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk, Osmaniye Korkut Ata Ünversitesi’nin GreenMetric platformunda yer almasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversitemizin GreenMetric sıralamasında dünya genelinde 912 üniversite arasında iyi bir yere sahip olması dolayısıyla büyük sevinç yaşıyoruz. Üniversitemiz misyonunda da yer alan çevreye duyarlı üniversite olma anlayışının bir göstergesi olarak düşünebileceğimiz bu gelişme, Üniversitemizin ilgili birimleriyle yaptığımız çalışmalar sonucunda çevre bilincinin ve çevre dostu uygulamaların üniversitemizde yerleştiğinin göstergesidir. Çevre konusundaki tüm çalışmalara katkı veren akademik ve idari personelimize ve öğrencilerimize ayrıca süreci yürüten ENERMER’e teşekkür ederim. Gelecek yıllarda sıralamada daha üstte yer almak için daha fazla çalışacağız.” dedi.

GreenMetric hakkında bilgi veren OKÜ ENERMER Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan, “GreenMetric, üniversite kampüslerindeki sürdürülebilirlik çabalarına dikkat çekerek üniversitelerde çevre konusunda küresel farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır.  Bu platform üniversiteleri, sürdürülebilirlik konusuna göre uluslararası düzeyde değerlendirmektedir. Değerlendirme platformu, Endonezya Üniversitesi tarafından 2010 yılında kurulmuş ve her yıl katılımcı üniversitelerin 6 kategoride (altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atıklar, su kaynakları, ulaşım ve eğitim) derecelendirmesini yapmaktadır. Burada temel amaç üniversitelerin sürdürülebilirlik programlarının ve politikalarının profilini çıkartmaktır. GreenMetric bu yönüyle üniversitelere, uluslararasılaşma ve uluslararası tanınırlık, sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çekmenin yanı sıra sosyal değişim ve eylem gibi farklı konularda katkı sağlamaktadır. Merkezimiz koordinasyonunda, Öğr. Gör. Enes KAVUN’un yürütücülüğünde OKÜ Karacaoğlan Yerleşkesinde gerçekleştirilen beş aylık ölçüm ve izleme çalışmaları neticesinde, bu yıl ilk kez başvurduğumuz GreenMetric platformunda, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak yer almak bizleri çok mutlu etmiştir. 2021 yılında Üniversitemizde yapmayı planladığımız çalışmalar, bir sonraki yılda listede üst sıralarda yer almamızı sağlayacaktır.” dedi.

GreenMetric Dünya Çevreci Üniversiteler Sıralaması ile ilgili ayrıntılı bilgilere http://greenmetric.ui.ac.id/ adresinden ulaşılabilir.

3 Mayıs 2021 (Bu haber 684 defa görüntülendi)
OsmaniyeKorkut Ata Üniversitesi Karacaoğlan Yerleskesi 80000 Merkez / OSMANİYE
enermer@osmaniye.edu.tr