​​ Yükseköğretim Kurulu OKÜ'yü Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamına aldı

“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’yle üniversitelerimizin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme gibi birincil faaliyetlerinin yanı sıra bulundukları ilin ve bölgenin doğal, ekonomik, ticari, sınai ve sosyal potansiyelinin etkin olarak kullanılması; yerel ekonomik hayatın geliştirilmesine katkı sağlanması; bölgenin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Proje ile üniversitelerin bulundukları bölgelerin ihtiyaçları, sahip oldukları potansiyel ve kapasiteyi göz önüne alarak bölgesel kalkınmanın sağlanmasında öncü, yönlendirici ve aktif bir rol oynamaları hedeflenmiştir. Yine bu proje ile üniversitelerin bölgesel kalkınmayı sağlamak üzere kendi hedeflerini ve stratejilerini bölgeleriyle ilişki kurarak yeniden tanımlamaları, vizyon ve misyonlarını bölgenin ihtiyaçları kapsamında farklılaştırmaları beklenmektedir. Üniversitelerin kendi aralarında farklılaşması yükseköğretim kurulunun temel stratejisidir.”

-“Projenin başarıya ulaşmasında destek ve katkı çok önemli”

Erol Özvar, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’nin etkin yürütülmesi ve hedeflenen bölgesel çıktılara ulaşılabilmesi için Bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve Yükseköğretim Kurulunun yanı sıra valilikler, belediyeler, Kalkınma Ajansları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının da üniversitelere bu süreçteki destek ve katkılarının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Özvar, “Bu nedenle projenin başarıya ulaşmasında siz sayın milletvekillerimizin, valilerimizin, belediye başkanlarımızın, rektörlerimizin, öğretim üyelerimizin, bölgesel ve yerel kalkınma ajanslarının ve de sivil toplum kuruluşlarının uyum içinde çalışmasının çok ciddi önemi ve katkısı olacaktır. Özetle bu proje bir birlikte çalışma projesidir.” ifadelerini kullandı.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’na dahil olan 3 yeni üniversitenin rektörlerini kutlayan Özvar, başarılar diledi.

Özvar, konuşmasının ardından Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’a beratlarını takdim etti.

Rektörlerin teşekkür konuşması yaptığı törende, valiler, milletvekilleri ve kurumların temsilcileri de üniversitelere katkı ve destek sunmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

31 Ekim 2023 (Bu haber 95 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi