Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Mühendislik Fakültesi Öğrencimiz OOSB’de

Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında üniversitemiz Mühendislik Fakültesinden 100 öğrencimiz Osmaniye Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün (OOSB) misafiri oldu.

Ziyaret sırasında öğrencilere, Osmaniye Organize Sanayi Bölge Müdürü Musa Gönül tarafından, OOSB’nin işleyişi, faaliyetleri ve tesisleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Öğrencilere, sanayi sektörünün farklı alanlarına yönelik sunumlar yapılırken OOSB’de yer alan Muz Üretim Tesisi ile Güneş Enerji Santrali gezdirilerek bilgilendirme yapıldı.

Daha sonra teknoloji ve yüksek katma değerli yassı çeliğini üreten Tosyalı-Toyo Çelik A.Ş. konferans salonunda Tosyalı Holding İnsan Kaynakları Direktörü Serkan Ayvataş tarafından Tosyalı Holding'in faaliyet alanları, tesisleri ve öğrenciler için holdingin gelecekteki kariyer fırsatları hakkında bilgiler verildi.

Öğrencilere eşlik eden üniversitemiz Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Ertaç Hürdoğan ise “Bu etkinliğin öğrencilerin mesleki gelişimine büyük katkı sağladığını belirterek, "Üniversite olarak Cumhuriyetimizin 100. yılına özel etkinliklere katılmak ve öğrencilerimizin bu tür deneyimlere sahip olmalarını teşvik etmek bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu tür ziyaretlerin, öğrencilerimize sektörün iç yüzünü görmeleri ve kariyer hedeflerini netleştirmeleri konusunda yardımcı olacağını düşünüyorum. Bu bakımdan Osmaniye Organize Sanayi Bölge Müdürümüze misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrenciler Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde Tosyalı-Toyo Çelik A.Ş.de yer alan Tosyalı Akademi binasını da gezerek bilgiler aldılar.

Cumhuriyetin 100.yılına vurgu yapılan gezide OOSB  Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediyeler öğrencilerimize takdim edildi.

31 Ekim 2023 (Bu haber 97 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi