OKÜ’nün Katkılarıyla Karatepe Çift Dilli Yazıtları UNESCO Dünya Belleği Kütüğü ‘ne Alındı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi'nde yer alan çift dilli yazıtlar, UNESCO Dünya Belleği Kütüğüne kaydedildi.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde bulunan Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi'nde yer alan Anadolu Hiyeroglif ve Fenike dilinin bir arada kullanıldığı 2 bin 700 yıllık yazıtlar, Küresel Stratejik Araştırmalar Derneği (KÜRSAD), Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ortak yürüttüğü çalışmayla, UNESCO Dünya Belleği Kütüğüne miras olarak kaydedilen 70. eser oldu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, AA muhabirine, UNESCO'ya yapılan başvuruya KÜRSAD'ın ön ayak olduğunu söyledi.

Haberin detayı için:

14 Nisan 2022 (Bu haber 260 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Karacaoğlan Yerleşkesi 80000 OSMANİYE
farisdemir@osmaniye.edu.tr