Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Osmaniye'nin Arkeolojik Mirası Konulu Canlı Söyleşi Programı Gerçekleştirildi

18 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirilen Rektörümüz ile Sosyal Medya Tecrübe Paylaşımları'nın konuğu,  "Osmaniye’nin Arkeolojik Mirası” başlıklı konu ile Üniversitemiz, Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü, Dr. Öğretim Üyesi Ayça Gerçek oldu. 

 

Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk, Geleceğimizi şekillendirebilmek için, geçmişimizi öğrenmek ve tanımak şarttır. İşte bu nedenle, Arkeoloji bilimi önemli bir yol göstericidir. Kuşkusuz, insanlık tarihinin geçmişini anlayabilmek adına yapılan Arkeolojik araştırmalar için Anadolu’nun sahip olduğu özel konum yadsınamaz. Farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış ve eşsiz bir kültüre sahip bu ayrıcalıklı coğrafyanın, arkeolojik mirası da insanlık tarihinin, ortak belleğine ait bir değerler bütünüdür. Coğrafi konumunun, sağlamış olduğu imkanlarla yerleşim için uygun bir habitata sahip olan Osmaniye’de, azımsanamayacak ölçüde arkeolojik bir mirasa sahiptir.” dedi. 

 

Kaleler Şehri Osmaniye’mizin, Arkeolojik Mirasından bahsedilen canlı yayında, Dr. Öğr. Üyesi Ayça Gerçek, Osmaniye’nin tarihinin ne kadar eskiye dayandığını, Osmaniye ve çevresindeki Arkeolojik yerleşimlerden, Osmaniye’de yapılmış ya da halen yürütülmekte olan Arkeolojik araştırmalardan ve Cumhurbaşkanımız tarafından 2020 yılının Patara yılı olarak ilan edilmesi gibi konular hakkında bilgiler verdikten sonra Patara’nın öneminden bahsetti. 

 

Canlı yayında özel soru da soran Rektörümüz  Prof. Dr. Murat Türk, doğru cevabı ilk yazan takipçimiz adına, Üniversitemiz tarafından fidan dikileceğini  ve QR kodlu sertifikasının  e- posta adresine gönderileceğini belirterek canlı yayında söyleşiye konuk olan,  Dr. Öğr. Üyesi Ayça Gerçek’e teşekkür ederek adına bir adet fidanın doğa ile buluşturulduğunu ve fidanın konumunu görebileceği QR kodunun da e-posta ile gönderildiğini söyledi. 

 

Canlı yayının sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, “Öğrenmek için “hem çok gezmek, hem de çok okumak gerekir” ancak gezmenin pek mümkün olmadığı bu günlerde, daha çok okumalıyız. Bizlerde, bilimsel ve kültürel söyleşi programlarımızla, zamanınızı daha verimli geçirebilmeniz için elimizden geleni yapıyoruz. Daha önceki söyleşilerimizde “tarih eve sığar” demiştik, bugün de “Arkeoloji eve sığar” dedik. “Birbirimize mesafeli, Tarihi geçmişimize yakın olalım” Bizleri dinlediğiniz için teşekkür ederiz. Evde kalın, sağlıklı kalın ve bizi takip etmeye devam edin.” dedi.

5 Şubat 2021 (Bu haber 345 defa görüntülendi)
İletişim
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Karacaoğlan Yerleşkesi 80000 OSMANİYE
03288251818
farisdemir@osmaniye.edu.tr