Tez Aşamasındaki Öğrencilerin Güz Dönemi Ek Süre Başvuruları

20.04.2016 tarihli ve 29690 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin 35. Maddesine, 10.06.2020 tarihli ve 31151 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 1 inci maddesi ile; “Yükseköğretim kurumları tarafından, afet ve salgınlarda tez aşamasındaki lisansüstü eğitim öğretim öğrencilerine talepleri halinde bir dönem, afet veya salgının aşamasına göre tekrar başvurmaları durumunda bir dönem daha olmak üzere en fazla iki dönem ek süre verilebilir, verilen bu ek süreler azami süreden sayılmaz.” hükmü eklenmiştir.

Bu hüküm kapsamında enstitümüzde tez aşamasında (kayıt dondurmamış) olan ve daha önce sadece bir kere ek süre almış ya da hiç ek süre almamış olan lisansüstü öğrencilere talep etmeleri durumunda bir dönem ek süre verilecektir. Daha önce iki dönem ek süre almış lisansüstü öğrenciler ek süre başvurusunda bulunamazlar. Bu süre, lisansüstü programın azami süresinin sonuna eklenecektir.

2021-2022 Güz yarıyılı için 1 (bir) dönem ek süre talep eden öğrenciler aşağıdaki dilekçeyi doldurup imzaladıktan sonra Enstitüye elden teslim edebileceği gibi imzalı dilekçeyi sbe@osmaniye.edu.tr adresine mail atmaları halinde de dilekçe işleme alınacaktır.

Dilekçe için TIKLAYINIZ

Notlar

1. Ek süre verilmesi hakkından yararlanmak isteyen öğrencilerin başvuruları 6 – 17 Eylül 2021 tarihleri arasında alınacaktır.
  2. Tez Savunma Sınavı başvurusu yapmış, Tez Savunma Sınavına girmiş veya Tez Savunma Sınavına girerek düzeltme alan öğrenciler ek süre talebinde bulunamazlar
  3. Doktora tez aşamasında olup ek süre talebi onaylanmış öğrenciler için de tez öneri formu verme ve TİK yükümlülükleri devam eder.
  4. Ek süre talep başvuruları Enstitü Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek, sonuçlar ilgili anabilim dalı başkanlıklarına bildirilecektir.
  5. Ek süre talepleri kabul edilen öğrencilerimizin kayıt yenileyerek ders kaydı yapmaları gerekmektedir.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

1 Ocak 1970