2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarı Yılı Çift Anadal/Yandal Programlarına Başvuru Yapacakların Dikkatine

“Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” çerçevesinde 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında açılacak Çift Anadal /Yandal programları, kontenjanları, başvuru koşulları aşağıda belirtilmiştir.

Başvurular  21 Şubat 2022-22 Şubat 2022 günü mesai bitimine kadardır.

Çift Anadal veya Yandal başvurusunda bulunacak öğrencilerimiz Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvuru formu ile şahsen veya posta yolu ile  başvuru yapabilecektir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Başvuru ve Kabul Koşulları

Çift Anadal

Çift Anadal programına kayıt olmak isteyen öğrenci, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvuru formu ile başvurur.

Öğrencinin başvurduğu yarıyıla kadar aldığı lisans programındaki tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması gerekir.
            Öğrencinin başka bir Çift Anadal programına kayıt yaptırmamış olması gerekir. Öğrenci aynı anda birden fazla Çift Anadal programına kayıt yaptıramaz. Ancak öğrenci Çift Anadal programına ek olarak bir Yandal programına da kayıt yaptırabilir.
            Öğrenci, Çift Anadal programına, Anadal lisans programının en erken 3. en geç 5. yarıyılın
başında başvurabilir.
            Başvuru anında Anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 2.72/4.00 olan ve Anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralamasına göre en üst %20'sinde bulunan öğrenciler ikinci Anadal diploma programına başvurabilir.

Yandal

Yandal programına kayıt olmak isteyen öğrenci, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvuru formu ile başvurur.
            Öğrencinin başvurduğu döneme kadar aldığı lisans programındaki tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması gerekir. Genel not ortalamasının 2.50/4.00 olması gerekir.
            Öğrenci, Yandal lisans programına, Anadal lisans programının en erken 3. en geç 6. döneminin başında başvurabilir
.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Lisans Çift Anadal ve Yandal Uygulama Yönergesi için  Tıklayınız.

Çift Anadal Kontenjanları için   Tıklayınız.

Yandal Kontenjanları için  Tıklayınız.

Başvuru Formu  için  Tıklayınız.

17 Şubat 2022
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 80000 Fakıuşağı / OSMANİYE