Staj Duyurusu

2021-2022 Bahar Yarıyılında Staj Uygulamasını Yapacaklar İçin:

Staj Uygulama Başvuru Tarihleri 04 Nisan 2022 – 20 Mayıs 2022
 Staj Başvuru Evraklarının Son Teslim Tarihi 20 Mayıs 2022
 Staj Uygulama Başlangıç Tarihi 18 Temmuz 2022
 Staj Uygulama Bitiş Tarihi 26 Ağustos 2022
 Staj Defteri ve Ek Belgelerinin MYO'na Son Teslim Tarihi 02 Eylül 2022

Not: 20 Mayıs 2022 tarihine kadar yapılacak ilk işlem Form 1'i staj yapılacak işyerine onaylatarak kimlik fotokopisi ile birlikte öğrenci işlerine başvuru yapmaktır.

STAJ İLE İLGİLİ EVRAKLAR

(Formları indirmek için başlıkların üzerine tıklayınız)

Form 1 - İŞ YERİ STAJ EĞİTİM FORMU (FOTOĞRAFLI) (3 Adet Doldurulacak):Öğrencinin staj için iş yerine onaylatıp okula getireceği iş yeri staj kabul formu.

1 tanesi Öğrenci İşleri Birimine

1 tanesi Bölüm Sekreterliğine

1 tanesi öğrencinin staj yaptığı iş yerine teslim edilecek.

Bu belge staj tamamlandığında iş yeri tarafından tekrardan öğrenciye teslim edilecek; Öğrenci bu belge ile birlikte staj defterini Bölüm Sekreterliğine teslim edecek.

Form 2 - STAJ KOMİSYONU DEĞERLENDİRME FORMU (Staj Defterinde Kalacak):

Form 3 - STAJ TAAHÜTNAMESİ: Staj yapılan iş yerinde öğrenci tarafından yapılan zarardan öğrencinin sorumlu olduğunu belirten taahhütname belgesidir. Öğrenci tarafından doldurulup imzalanır. Meslek Yüksekokulu Bölüm Sekreterliğine teslim edilir.

Form 4 - STAJ KABUL BELGESİ: Öğrenci tarafından doğru bilgilerle doldurulup Bölüm Başkanına imzalatılarak iş yerine götürülecek belgedir. Bu Belge iş yerinde kalacaktır.

STAJ İLE İLGİLİ DİĞER BİLGİ VE EVRAKLAR:

1-Öğrencinin okula staj başvurusu yaparken bir adet nüfus cüzdanı fotokopisini teslim etmesi gerekir.

2-Öğrenci SGK, Yeşil Kart, Bağ Kur, Emekli Sandığına kaydının olup olmadığına dair okuldaki taahhütnameyi imzalamalıdır.

3-Bütün evraklar öğrenci tarafından doldurulacaktır. İlgili evraklar öğrenci tarafında şahsen Bölüm Sekreterine teslim edilecektir.

4-Posta ve kargo ile gönderilen staj evrakları Meslek Yüksekokulu tarafından kabul edilmeyecektir. Gönderilen staj evraklarında oluşabilecek aksaklık, gecikme ve olumsuzluklardan öğrencinin kendisi sorumludur.

5-Staj başvuruları 04 Nisan 2022- 20 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihler dışında staj başvuruları kabul edilmeyecektir.

6-Yaz stajı 18 Temmuz – 26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

ÖĞRENCİNİN STAJLA İLGİLİ YAPMASI GEREKENLER

1-Öğrenciler staja gitmeden önce staj evraklarını okul yönetimine onaylatmak ve SGK girişini yaptırmakla yükümlüdürler. Sonradan oluşacak yanlışlıklardan öğrenci sorumludur.

2-Öğrenci staj evraklarını onaylatmadan ve SGK girişini yaptırmadan staja başlayamaz.

3-Staj evraklarını tamamlamadan staj yapan öğrencilerin staj evrakları eksik sayılacağından bölüm staj komisyonu tarafından kabul edilmeyecektir.

4-Öğrenciler Form 1’ den 3 adet düzenleyecekler ve bu formu staj yapacakları iş yerine onaylattıktan sonra Bölüm Başkanına ve Müdür Yardımcısına onaylatacaktır. Onaylatmış olduğu evrakın bir tanesini Meslek Yüksekokulunda SGK girişini yaptırdığı yere (Tahakkuk Servisi), bir tanesini Bölüm Başkanına bırakacak ve bir tanesini de staj yapacağı iş yerine götürecektir. Staj yapacağı iş yerine götürmüş olduğu Form 1 evrakının aslını staj bitiminde staj defteri ile birlikte (Bölüm Sekreterliğine) teslim edecektir. Öğrenci bu belgeyi komisyon başkanına teslim etmediği takdirde staj kabulü yapılmayacaktır.

5-Öğrenci stajının bitiminde Form 1 belgesinin fotokopisini iş yerine teslim edecektir.

6-Belirtilen staj yılında staj kaydını yaptırmayan öğrencilerin staj evrakları işleme alınmayacaktır.

7-Öğrenci staj evraklarını doldururken evraklarda silinti, kazıntı, karalama yapmadan eksiksiz dolduracaktır. Silinti, kazıntı, karalama olan evraklar kabul edilmeyecektir.

8-Öğrenci özellikle daha önceden Bölüm Başkanı ve Meslek Yüksekokulu Yönetimince onaylanan staj evraklarında herhangi bir silinti, kazıntı, karalama ve herhangi değişiklik yapamaz. Silinti, kazıntı, karalama ve değişiklik yapan öğrencilerin evrakları staj değerlendirmesine kabul edilmeyecektir.

4 Nisan 2022
Şehit Kansu Küçükateş Mh. Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Cd. No.8 80760 Kadirli/Osmaniye
kadirlimyo@osmaniye.edu.tr