Erasmus+ Staj Yeri Arama

Web'te Staj Arama

Web'te Erasmus+ staj yerleri aramak için aşağıdaki web portallarını kullanabilirsiniz.

ErasmusIntern.org

"erasmusintern.org" öğrencilerimizin web içerisinde staj yerlerini arayabilecekleri en kapsamlı ve en bilinen site olarak karşımıza çıkıyor. Erasmus Student Network (ESN öğrenci topluluğu) tarafından kurulmuş bu web sitesinde, hem şirketler hem de aday stajyerler birbirlerini aradıkları özelliklere göre bulma imkanına sahiptir. Bu web sitesine ilk girdiğinizde "sign up" kısmından üyelik oluşturup, çalışma alanınıza, ülkelere, staj sürelerine vs. göre arama yapabilirsiniz. Aynı zamanda staj yerlerinin de üye profillerinin olduğu sitede, düzgün ve kapsamlı bir şekilde oluşturulan profil ile aranan stajyer olabilirsiniz.

Eurasmus.com

Erasmus+ öğrencilerine yönelik hazırlanmış bu sitede hem size göre staj yerlerini, hem de gideceğiniz şehre göre de konaklama imkanlarını size sumaktadır. Erasmusintern web sitesinde olduğu gibi bu sitede de dil, maaş, ülke ve iş alanlarına göre arama yapılabilmektedir. Bu web sitesi için de ayrıca üyelik gerekmektedir.

Globalplacement.com

Dünyanın her yerinden staj ve staj yeri imkanlarını buluşturan ve üyelik sisteminde hizmet veren bu web sitesinde de staj arayan öğrencilerimiz farklı ülke ve şehirden staj yerine arama kriterlerini girerek ulaşım sağlayabilirler. Online özgeçmiş dolurarak binlerce staj şirketlerine başvuruda bulunabilmektedir. Ayrıca europlacement.com sitesinden de erişim sağlanabilmektedir.

European Funding Guide

Lifelong Learning Programme ortaklı bu web sitesinde öğrenciler, eğitimleri için burs imkanlarını bulabilecekleri bu web sitesinde aynı zamanda staj ve staj yeri arayan kişi ve kurumlar için de bir ortam oluşturulmuştur. Öğrencilerimiz, basit arama kelimeleri ile 19 ülkede staj yerlerini arayabilirler.

LEO-NET

Yukarıdaki web sitelerine göre daha az bilinen bir web sitesi olarak, özellikle Leonardo da Vinci ve Erasmus değişim programları için iş fırsatları sağlamaktadır. Bu site için de ayrıca kayıt şartı aranmaktadır. Ülke seçenekleri kısıtlı olan bu platformda Almanya, Fransa ve İsveç seçenekleri yer almaktadır.

Danışmanlık Şirketleri

Staj yerlerini bulmada problem yaşayan öğrencilerimiz için üniversitemize ulaşan bazı danışmanlık şirketlerinin web sitelerini sizlerle paylaşıyoruz. Alttaki bağlantılardan bu şirketlerle iletişime geçebilirsiniz. Bu şirketler danışmanlık ücretleri alarak sizler için staj yeri ve konaklama ayarlayabilmektedir. Bunun yanı sıra, resmi yazışmaların yapılması, evraklarınızın size ulaşması, vize için gerekli evrakların hazırlanması ve randevunuzun alınması, uçak biletinin ayarlanması vs. gibi çeşitli imkanlar da sunmaktadır.

Bu adresleri paylaşmadaki amacımız, öğrencilerimizin staj yerleri bulmaları için sadece alternatifleri sunmak olduğunu hatırlatır, hiçbir şirket için aracı olmamaktayız. Web ortamında bir kaç tarama yaparak en çok karşımıza çıkan siteleri sizlerle paylaşıyoruz.

EC IBERIA GROUP

ENDLESS ABROAD

EUCONNECT

GLOBAL EĞİTİM VE DANIŞMANLIK